Sljeme od četvrtka otvoreno i za „civile“

Nakon skijaškog spektakla Vip Snow Queen Trophy 2012, skijalište Sljeme od četvrtka je otvoreno i za rekreativne skijaše. Skijašima će na raspolaganju biti Crveni spust i Bijela livada te žičara Trosjed i Bijela vučnica. Zbog vremenskih i temperaturnih uvjeta koji bi mogli pogodovati zasnježenju ovaj će se vikend iskoristiti za dodatno zasnježenje ski staza, pogotovo Crvenog spusta kako bi se skijašima omogućila što duža skijaška sezona, poručili su iz Podružnice za Upravljanja sportskim objektima, u sastavu Zagrebačkog holdinga. Napominju da će se dio zasnježenja obavljati i u radno vrijeme pa mole skijaše za razumijevanje. Podsjetimo da je radno vrijeme skijališta od 9 do 16 sati. Cijene skijaških karata nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu. Tako dnevna skijaška karta za odrasle radnim danom iznosi 70 kuna, a za djecu do 15 godina 40 kuna. Skijaške karte vikendom za odrasle košta 100, a za djecu do 15 godina  iznosi 50 kuna. Noćno skijanje na skijalištu bit će omogućeno od idućeg tjedna.
Spomenimo da je u sljemenskoj utrci VIp Snow Queen Trophy ove godine sudjelovalo više od 150 natjecateljica i natjecatelja iz 28 zemalja s četiriju kontinenata. U dva dana utrke na Sljemenu gledalo je oko 26.000 gledatelja – njih približno 8000 privukao je ženski, a 18.000 muški slalom. Za najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a posebno za Ivicu Kostelića, navijali su i predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović, kao i brojni drugi članovi Vlade, gradonačelnik grada Zagreba …
Austrijanci Marlies Schild i Marcel Hirscher sjajnim su vožnjama na zahtjevnoj sljemenskoj stazi zasluženo osvojili krune Snježne kraljice i Snježnog kralja. Njima je uz rame Ivica Kostelić koji je pod pritiskom visokih očekivanja domaće publike uspio spojiti dvije odlične vožnje i po četvrti put zauzeo mjesto na pobjedničkom postolju. Tijekom utrke podijeljeno je 14000 porcija sarmi (točnije 28000 sarmi). Kada je pak riječ o TV prijenosima, neslužbeno se doznaje da je događaj na HTV-u pratilo skoro pola milijuna gledatelja, dok je drugu vožnju Ivice Kotelića gledalo više od 721.000 navijača. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni