Slikovnica koju je ilustrirao Nik Titanik, a napisao Zoran Vakula

Slikovnica koju je ilustrirao Nik Titanik, a napisao Zoran Vakula

Nakon upoznavanja i suradnje zahvaljujući Hrvatskom društvu karikaturista i međunarodne izložbe karikatura na temu meteorologije – koja još uvijek traje – karikaturst Nik Titanik i poznati meteorolog-prognostičar pripremili su prvu od planirane serije od 12 slikovnica na temu meteorologije.

Naravno, Titanik je bio zadužen za ilustraciju, a Vakula za tekstualni sadržaj. Serija je nazvana »Vremenaste priče«, a prva od slikovnica nosi naslov Vjetropirasta.

Cilj im je educirati – približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, gotovo pa najmlađima ne bi li kasnije bolje razumjeli i imali koristi od meteorološke informacije, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Kao što se dade zaključiti iz samog naslova slikovnica Vjetropirasta govori o tome što je to vjetar, gdje se nalazi, kakav je, služi li čemu, kakvih sve ima vjetrova…

Hoće li nas vjetrovi dopuhati do pojašnjenja oblaka, sunca, kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava ovisi i o kvaliteti Vjetropiraste – koja nije samo slikopriča, nego djelomično i bojanka, a sadrži i križaljku, premetaljke i rebuse.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., a moći će se kupiti preko poveznice niktitanikstudio.com/slikovnica a uskoro i u boljim knjižarama. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni