Slikarica Iris Bondora Dvornik izlaže u Varaždinu

Slikarica Iris Bondora Dvornik izlaže u Varaždinu

U sklopu Srijede u Muzeju, 26. travnja u Izložbenom salonu palače Sermage danas navečer u Varaždinu će biti otvorena izložba s izborom doniranih djela akademske slikarice Iris Bondora Dvornik Gradskom muzeju Varaždin.

Na izložbi će se moći će se razgledati 75 djela, koja predstavljaju presjek slikaričina stvaralaštva, od početaka do danas. Izložba će biti otvorena do 14. svibnja.

Likovna kritičarka Iva Körbler u predgovoru izložbe piše: »Bez obzira koji je ciklus njezinih radova pred nama; bez obzira na tehniku i medij: od akvarela, ulja i akrila na platnu, crteža, kolaža, asamblaža sa staklom na knaufu, vivaku, kartonu ili objekata u kombiniranoj tehnici koji idu više u prostor od asamblaža, Iris Bondora Dvornik fascinirana je bojom i tu u njezinom stvaralačkom umu nema kolebanja. Boje su – uz vehementnu gestu – njezin trajni autorski potpis«.

Iris Bondora Dvornik (1952., Zagreb) diplomirala je 1980. na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Nikole Reisera. Otad djeluje kao samostalna umjetnica i članica HDLU-a, ZUH-a (do 2002.) i LIKUM-a. Ostvarila je 50 samostalnih i 160 skupnih izložbi te je sudjelovala na brojnim humanitarnim izložbama. Slike joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni