Slijepi će educirati bicikliste u prometu

Slijepi će educirati bicikliste u prometu

(S prošlogodišnje akcije posvećene podizanju prometne kulture biciklista)

U organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskog ureda za gospodarstvo energetiku i zaštitu okoliša te Udruge slijepih Zagreb, u četvrtak 17. rujna od 11 do 13 sati, u Parku Stara Trešnjevka održat će se manifestacija „Sigurno kretanje slijepih i slabovidnih uz sigurno bicikliranje”.

Događanje se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna. Riječ je o europskoj inicijativi koja potiče gradove na promicanje održivih prijevoznih sredstava (bicikl) što uključuje i Dan bez automobila. Ove su godine drugi put, u aktivnosti tjedna mobilnosti uključene i slijepe i slabovidne osobe, s ciljem edukacije građana kao i biciklista prometnoj kulturi, i načinu ophođenja prema slijepima na pješačkom pločniku.

U Parku Stara Trešnjevka biciklisti i slijepi će se družiti i poučavati prometnim pravilima važnima za slijepe, ali i problemima s kojima se oni susreću „na cesti”.

Riječ je o nepropisno parkiranim biciklima, odnosno dijelu vozača koji, pokazala su iskustva slijepih, bezobzirno voze po pločniku. Edukacija će se „začiniti” vožnjom tandem bicikla. (S. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni