Slijedi najveća nabava motornih vlakova u povijesti Hrvatske!

Slijedi najveća nabava motornih vlakova u povijesti Hrvatske!

Predstavnici HŽ Putničkog prijevoza i Končar – električnih vozila danas će u Zagrebu potpisati ugovor o nabavi 44 nova motorna vlaka, ukupne vrijednosti  1,63 milijarde kuna.

Riječ je o 32 elektromotorna vlaka, i to 16 za gradsko-prigradski te 16 za regionalni prijevoz, kao i 12 dizel-električnih motornih vlakova za regionalni prijevoz. Končarovi motorni vlakovi bit će isporučivani HŽ Putničkom prijevozu i puštani u promet tijekom 2015., 2016. i 2017. godine.

Ugovor o najvećoj nabavi motornih vlakova u povijesti Hrvatske potpisat će predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Rajković i predsjednik Uprave Končar – električnih vozila Ivan Bahun, u nazočnosti predsjednika Vlade Zorana Milanovića, potpredsjednika Vlade Branka Grčića te resornog ministra Siniše Hajdaša Dončića.  (hrt/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t