Sleevely – naprava koja pretvara dječje bočice u pametne bočice

Sleevely – naprava koja pretvara dječje bočice u pametne bočice

Sleevely prati kada i koliko vaše dijete jede, pa u skladu s time daje savjete …

Jedno od mnogih pitanja koje novi roditelji postavljaju samima sebi o svojoj novorođenčadi svakako jest i ono: „A koliko bismo mu trebali dati jesti?“ Ovo pak otvara i druga pitanja, poput „Koliko bebe zapravo jedu?“ Dizajneri Sleevelya sa sjedištem u Tel Avivu tvrde kako imaju proizvod koji može dati odgovore na ta pitanja. To je u stvari nekakva vrst „pametnog rukava“ u koji se umetne standardna dječja bočica i koji zatim prati djetetov unos hrane.

Kao što to već obično biva u poplavi raznoraznih naprava, Sleevely se također koristi aplikacijom koja uz pomoć Bluetooth veze radi na Android uređajima. Između ostalog, ova aplikacija isprva javlja SmartSleevu kakva se bočica koristi i koje veličine, kao i koji je napitak u njemu – majčino mlijeko ili zamjensko i njegovu vrstu.

Nakon toga senzor SmartSleeva mjeri temperaturu pripravka i njegovu konzumiranu količinu tokom jednoga hranjenja. Prikupljeni neobrađeni podaci prosljeđuju se zatim na cloud poslužitelj i zatim se prikazuju na zaslonu Android uređaja. Aplikacija također pohranjuje i prikazuje vrijeme i datum svakog hranjenja, kao i identitet djetetovog hranitelja.

Svaki podatak zasebno ne bi baš mnogo značio, stoga aplikacija roditeljima pruža savjete o tome koliko bi njihov mališan trebao jesti, pruža podsjetnike na hranjene i daje preporuke. Uz to, prikazuje je li njihovo dijete unutar propisanih granica rasta za određenu dobnu skupinu, a upozorava i ako se pripravku (dječjem mlijeku) približio istek roka trajanja.

Dizajneri Sleevelya trenutačno nastoje smoći novac za pokretanje serijske proizvodnje, a oni koji su već sada zainteresirani i spremni usvojiti njihov proizvod mogu ga dobiti već sada za 29 dolara. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni