Slavonska košarica predstavljena na „vratima Hrvatske“

Slavonska košarica predstavljena na „vratima Hrvatske“

„Spoj autohtonih hrvatskih proizvoda s turističkom ponudom je idealan spoj. Posebno kad se ujedini u jedan naziv kao što je Slavonska košarica. Mi želimo izvornu Hrvatsku prezentirati našim turistima. Želimo da okuse delicije i one tradicionalne proizvode koje nemaju u svojoj zemlji.“

Turistički klaster Slavonska košarica, koji broji 114 proizvođača hrane, pića, rukotvorina te ostalih pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije predstavio se danas u zagrebačkom restoranu Plitvička kuća. Riječ je o poznatom restoranu ličke kuhinje, koji je smješten u sklopu motela Plitvice, poznatog pod nazivom „vrata Hrvatske“.

Osnivač ovog najvećeg turističkog klastera u Hrvatskoj je Grad Slavonski Brod. Klaster je osnovan 2011. godine, a osnivači klastera su Grad Slavonski Brod, Turistička zajednica i Razvojna agencija Slavonskog Broda.

„Strateški partner klastera Slavonska košarica je Ekonomski fakultet u Osijeku, a rad klastera podupiru i Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska turistička zajednica. Iznimno nam je drago da se danas predstavljamo u Plitvičkoj kući i da će posjetitelji ovog motela, ali i restorana imati priliku kupiti proizvode iz Slavonske košarice“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Tea Tomas.

„Želimo izvornu Hrvatsku prezentirati našim turistima“

Boris Rak i Tea Tomas
Boris Rak i Tea Tomas

Do suradnje Turističkog klastera Slavonska košarica i motela Plitvice došlo je u svibnju ove godine kada se klaster predstavljao u zagrebačkom hotelu Westin. Tamo je bio i Boris Rak, direktor motela Plitvice, koji je odlučio dati prostor Slavonskoj košarici i u svom motelu.

„Spoj autohtonih hrvatskih proizvoda s turističkom ponudom je idealan spoj. Posebno kad se ujedini u jedan naziv kao što je Slavonska košarica. Mi želimo izvornu Hrvatsku prezentirati našim turistima. Želimo da okuse delicije i one tradicionalne proizvode koje nemaju u svojoj zemlji. Tako će upoznati našu povijest. Kako smo prvi turistički kompleks, vrata Hrvatske za one koji dođu u našu zemlju, želimo turistima ponuditi proizvode kontinentalne Hrvatske, s obzirom da većina njih odlazi na more gdje nažalost neće moći probati proizvode Slavonije“, rekao je Rak.

U izložbenom prostoru Plitvičke kuće za sada se nalazi oko 30-ak proizvoda Slavonske košarice, a direktor Rak je istaknuo kako je cilj povećati taj broj, kako bi bili zastupljeni i brojni drugi proizvođači iz ovog turističkog klastera. „Već od sutra svi će posjetitelji i gosti ovog motela moći kupiti proizvode Slavonske košarice“, naglasio je Rak.

(V.V)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni