Slavonska frankovka osvaja svijet

Slavonska frankovka osvaja svijet

Sredinom veljače prva veća količina frankovke Dika otišla je u Francusku, odlične kritike stižu iz Češke, prija i Meksikancima

Ako je suditi prema početku godine, 2017. će biti iznimno uspješna za Feravino. Zapaženi nastupi na inozemnim i domaćim sajmovima rezultirali su velikim zanimanjem prvenstveno za premium linije Miraz i Diku, pa su narudžbe u stalnom porastu.

Europu osvaja frankovka, sorta koja je u Feričancima poznata još od 18. stoljeća, a u podrumima Feravina daje izvrsne rezultate. Na nedavnom kušanju u glavnom gradu Češke, koja je prijestolnica frankovke, čule su se odlične kritike. Dive joj se i Francuzi, pa je prva veća količina frankovke Dika sredinom veljače otišla u jednu od najpoznatijih vinskih zemalja – Francusku, a sve je traženija u Meksiku jer izvrsno paše uz njihova pikantan jela.

U Ameriku su otišla mlada vina rose i graševina iz iste linije, a kako je graševina vrlo interesantna i egzotična sorta za uvoznike iz New Yorka, narudžbe neprestano rastu.

»Ove godine očekujemo proširenje asortimana s novim proizvodima te nastavak rasta prodaje u Hrvatskoj kao i na zahtjevnim inozemnim tržištima. Feravino je do sada izvozilo u deset zemalja, a u ovoj godini izvozimo u 15 zemalja i već imamo ugovorene izvozne poslove većeg obujma. Radimo složno, sa stručnim i kreativnim mladim timom, koji je otvoren za suradnju i nove prodajne izazove«, ističe Luka Vrga, direktor prodaje Feravina.

Osim nastupa na Wine Professionalu u Amsterdamu, Vinsud u Montpellieru i kušanju u Pragu, Feravino se prezentiralo u Novom Sadu, na Sarajevo vino festu, Beowinefairu u Beogradu te Vinu i kinu u Anconi, a iznimno su zapaženi i nastupi u zemlji.

Na prvom Salonu pjenušavih vina u zagrebačkom hotelu Dubrovnik predstavljen je interesantnim i jedinstven pjenušac Virtuo, dok je na En Primeuru 2017. u zagrebačkom Hotelu Westin oduševila Graševina 2016. iz obje linije Dika i Miraz te rose Dika 2016.

»Naša mlada vina istinski su odraz berbe 2016. koja se možda ne ističe kvantitetom, ali zato je jedna od najkvalitetnijih. Elegantan su, naglašene voćnosti i svježine, zanimljiva i jedinstvena u okusu i strukturi, izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima«, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Feravina, na predstavljanju mladih vina u Westinu. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni