Slavonci prvi pobjednici boksačke Premier lige

Slavonci prvi pobjednici boksačke Premier lige

Podizanjem trofeja pobjednika u rukama kapetana Slavonija tima Zvonimira Rebolja i službeno je u subotu okončana prva sezona boksačke Premier lige. Pred prepunom dvoranom u Sesvetama, usprkos subotnjem porazu od Zagreb tima, Slavonci su imali itekako razloga za slavlje.

»Slavonski boksači i njihovo vodstvo dokazali su ustrajnost, koheziju, hrabrost i vještinu. Ne omalovažavajući kolege iz drugih regija koji su imali određenih poteškoća mogu reći da je sportski inat i zajedništvo presudilo. Nismo ni mi bili bez problema poglavito financijskih, što je često i presudno, no ipak smo opstali, ostali skupa i “peglali” se do zadnjeg atoma snage«, rekao je Matej Matković izbornik Slavonaca sa vidnim zadovoljstvom na licu.

»Osjećaj je lijep iako smo danas u Zagrebu izgubili, jer titulu smo osigurali prije zadnjeg kola. Poraz nas nije demotivirao, jer smo značajno oslabljeni, Stojanović prestao boksati, Zidar nastavio sportsku karijeru u Skandinaviji, sigurni osvajači bodova Majcen i Pratljačić nisu nastupili. Usprkos svemu, mogu reći da sam ponosan. Uz kolege iz kluba Čepu i Klasića, predsjednika Mikolčevića, no i trenere iz klubova koji čine slavoniju (Kuhara, Kadića, Krpana, Volarevića) zasigurno nebi ostvarili pobjedu. S toga zahvaljujem se svima vama, a ponajviše boksačima koji su ostavljali svoje srce na ringu. Zbog ovoga vjerujem da ćemo, kako vi boksači tako i mi treneri, nastaviti te učvrstiti našu povezivost, dosta naučiti iz ovih iskustava te punih srca i još većeg motiva nastaviti dalje«, zaključio je Matković.

Zadovoljan je bio i Predsjednik saveza Bono Bošnjak, koji je zajedno sa Milanom Pavelićem izaslanikom gradonačelnika Milana Bandića, dodijelio medalje i pehare:

»Prva sezona Premier lige je završila i dobili smo i prve Prvake Slavonija tim. Projekt je odrađen i ovo je samo dokaz kako hrvatski boks u svakom pogledu napreduje. Boksači su imali više nastupa nego svih prethodnih godina, pojačalo se rivalstvo, a ujedno i učvrstila suradnja među regijama. Publika je večeras uživala u odličnim borbama i veseli me kad vidim toliko boksača između naša četiri užeta. Ipak, pred nama su novi projekti i Premier liga je odličan uvod u sve to«.

Što se rezultata ovog posljednjeg kola tiče, Zagreb tim uspio je upisati pobjedu nad Slavonijom. 14:4, ali mu je to bilo dovoljno samo za ukupno drugo mjesto u Premier ligi.

REZULTATI:

ZAGREB TIM – SLAVONIJA TIM

1. Mls 64 Petar Cetinić – Antonio Tkalcic 2:0

2. Mls 69 Andro Jančić – Ivan Jurkic 3:0

3. 60 Ivan Prskalo – Filip Poturovic 2:1

4. 64 Erik Pijetraj – Nikola Stipčević 3:0 bb

5. 64 Stipan Prtenjača – Josip Matić 3:0 DISQ

6. 69 Mate Rudan – Mihael Jugovic 2:1

7. 75 Dino Martinović – Hrvoje Čibarić 1:2

8. 81 Damir Plantić – Zvonimir Rebolj 3:0

9. +91 Ivan Andrašić – Branimir Lovren 1:2

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni