Slavlje maturanata: Hitna intervenirala na trgu, tučnjava na putu prema Bundeku

Slavlje maturanata: Hitna intervenirala na trgu, tučnjava na putu prema Bundeku

Maturanti su svoj dan započeli na središnjem trgu, a cjelodnevna zabava nastavlja se u Parku Bundek gdje će na učenike paziti 70 zašitara

Zagrebački maturanti i ove su godine krenuli sa slavljem na Trgu bana Jelačića gdje su se okupili oko 10 sati, a vrlo brzo je i Hitna pomoć imala posla zbog pretjerivanja s alkoholom, dok je na putu prema središtu zbivanja na Bundeku izbila tučnjava koja je brzo prekinuta.

Zviždaljke, konfete, kupanje u Manduševcu, glazba i ples obilježili su dan maturanata na središnjem trgu, a sve uz pratnju brojnih zaštitara i policije. Oko podneva je pala i baklja te nekoliko petardi, uz već poznato međusobno posipanje brašnom, te ispijanje piva i ostalih alkoholnih pića.

„Ovo je naš dan i moramo ga proslaviti, uživat ćemo cijeli dan, a o ostalim stvanorijada 2015 5rima ćemo razmišljati sutra“, rekli su nam maturanti Prve ekonomske škole koji su ipak i malo tužni jer se danas rastaju od razrednih kolega.

Pitali smo ih kakvi su im planovi nakon srednje škole.

„Ne znam, to mi sad nije ni na kraj pameti. Za to imamo vremena, a samo nam je danas norijada“, iskreni su bili učenici koji nisu imali vremena za razgovor.

Brojni su turisti na središnjem trgu ostali iznenađeni, a neki su se i fotografirali sa samim maturantima te im se nakratko priključili u zabavi.

Iako se slavlje osjetilo u cijelom gradu, ostalih incidenata do sada nije bilo. Promet je na dijelovima povorke prema Bundeku nakratko prekinut, a većina građana je promatrala maturante s osmijehom i nostalgijom prema svojim srednjoškolskim danima.

norijada 2015Povorka predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, uz glazbu, prometnu policiju i zdravstvenu zaštitu u 12 je krenula s Trga prema Bundeku gdje se maturanti mogu zadržati do 22 sata, a na njih će paziti 70 zaštitara.

Učenici u park ne smiju unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva, no tamo kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.

Po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

 

I.Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni