Slaven Bilić preuzima West Ham

Slaven Bilić preuzima West Ham

Po odlasku s izborničke pozicije, nakon dva vrlo dobra nastupa Hrvatske na europskim smotrama, Bilić je bio preuzeo moskovski Lokomotiv, a potom je radio u turskom Bešiktašu

Foto: Drago Sopta

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić imenovan je za novog trenera engleskog prvoligaša West Hama.

Slaven Bilić, koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodio od 2006. do 2012. godine, u utorak je preselio u Premiership i preuzeo klupu uglednog West Ham Uniteda. Naslijedio je Sama Allardycea, a s West Hamom je potpisao ugovor na tri godine.

Bilić je od 1996. do 1997. godine bio igrač Čekićara te upisao 54 nastupa, a povratak u London na trenersku funkciju novi je korak naprijed u Bilićevoj trenerskoj karijeri.

Po odlasku s izborničke pozicije, nakon dva vrlo dobra nastupa Hrvatske na europskim smotrama, Bilić je bio preuzeo moskovski Lokomotiv, a potom je radio u turskom Bešiktašu.

“U West Hamu sam se osjećao kod kuće te mi je privilegija i čast postati njihovim trenerom. Nadam se da ću se dokazati, a čelnici kluba pokazali su mi da me žele te mi nije bio težak izbor. Dat ću sve od sebe, West Ham je kultni klub”, izjavio je Bilić po preuzimanju dužnosti. (hns /zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni