Skupština odbila odlučivati o financijskoj pomoći Ciboni

Skupština odbila odlučivati o financijskoj pomoći Ciboni

Gradonačelnik Milan Bandić nije uspio u svom naumu da na dnevni red današnje sjednice Gradske skupštine po hitmom postupku uvrsti točku o financijskom restrukturiranju Košarkaškog kluba Cibona. Prijedlog nije naišao na razumijevanje većine gradskih zastupnika usprkos zamolbe gradonačelnika da ga se podrži te se protiv njega izjasnilo 24 zastupnika dok ih je 20 bilo »za«.

Prvi se za riječ javio potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) koji je ustvrdio kako se radi o velikom problemu, ali kako bi bilo logično da su zastupnici ranije dobili materijale kako bi mogli raspravljati o toj točki. Podsjetio je i na druge probleme vezane uz zagrebački sport kao što su problemi s gradnjom nogometnog kampa na Sveticama te financijska situacija u Hrvatskom akademskom vaterpolo klubu Mladost. Stoga je predložio održavanje zasebne tematske sjednice o zagrebačkom sportu koja, s čime se složio i potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP).

Štoviše, Bernardić bi da se toj tematskoj sjednici pridoda i rasprava o završetku stadiona u Maksimiru. Riječ je, rekao je, o problemima od kojih se neki vuku i 20-ak godina te kako jednom treba podvući crtu i probleme rješavati sustavno.

Gradonačelnik Bandić pozvao je zastupnike da ipak podrže njegov prijedlog jer bi volio da se financijsko restrukturiranje Cibone riješi danas i ne smatra da to iziskuje posebnu sjednicu.

»Mladost rješavam popodne s Labarom i Lozicom (predsjednik i dopredsjednik Mladosti dr. Boris Labar i Boško Lozica, op .a.), a uskoro s Kaptola stiže i sporazum za Svetice. Red je da kamp HNS-a bude u glavnom gradu. Sinoć sam se čuo s kardinalom Bozanićem i hvala Bogu da investicija od 15 – 20 milijuna eura ostaje u Zagrebu«, poručio je gradonačelnik.

Nakon Bandićevog uključivanja u raspravu prvotno je Klub gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a zatražio i dobio 10-minutnu stanku, a nakon toga stranku je zatražio i Klub SDP-a. Predsjednik prvog kluba mario Župan rekao je kako neće podržati prijedlog da se Cibona uvrsti na dnevni red po hitnom postupku jer smatraju da on može pričekati do iduće sjednice.

Donedavna zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, sada nezavisna gradska zastupnica dr. Sandra Švaljek nije se pojavila na početku sjednice niti za vrijeme trajanja aktualnog sata. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni