Skupština danas odlučuje o kreditu Holdinga od 240 milijuna eura

Skupština danas odlučuje o kreditu Holdinga od 240 milijuna eura

Nakon ljetne stanke počinje sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom je redu više važnih točaka. Tako će se ponovno raspravljati o novom modelu prikupljanja i naplate otpada te o izmjeni Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelj.

U novoj odluci predlaže se smanjenje naknade za roditelja odgojitelja od travnja 2023. na vrijednost minimalne plaće, a od srpnja 2023. na pola minimalne plaće, javlja HRT.

Svi roditelji odgojitelji čija će djeca 30. rujna 2023. imati sedam ili više godina izlaze iz mjere. Poslije tog datuma izlazak iz mjere djece koja će tada imati manje od sedam godina nastupa u mjesecu kada dijete napuni sedam godina.

Uz program potpore za osposobljavanje ili samozapošljavanje roditelja odgojitelja, Grad najavljuje i kompenzacijske mjere. Najvažnija je ubrzana izgradnja kapaciteta vrtića te mjere koje su usmjerene povratku na tržište rada korisnicima mjere roditelj odgojitelj.

Onima koji se odluče upisati neki od programa stručnog osposobljavanja koje nudi Pučko otvoreno učilište, Grad će platiti dvije trećine cijene programa, ako polaznici završe program i steknu određenu kvalifikaciju.

Gradski zastupnici su po hitnom postupku prihvatili prijedlog da glasaju o zaduženju Zagrebačkog holdinga u iznosu od 240 milijuna eura, što će ta grupa u najvećem dijelu usmjeriti na refinanciranje postojećeg duga. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni