Skupština će zasjedati i ljeti, Kikaš se vraća u Holding?

Skupština će zasjedati i ljeti, Kikaš se vraća u Holding?

Bandić je već na samom početku svog obilaska najavio „vruće“ radno ljeto i za Gradsku skupštinu.  Najavio je, naime, da će se ubuduće sjednice Gradske skupštine održavati i tokom ljetnih mjeseci  – lipnju, srpnju i kolovozu. Stoga će uputiti prijedlog za izmjenom Statuta Grada Zagreba, jer kako je rekao „nema odmora dok traje obnova“

Novi-stari gradonačelnik Milan Bandić proveo je svoje prvo radno jutro u obilasku radova na uređenju parka u Bužanovoj ulici, a otvorio je i novouređeni fitness-park za odrasle u Bužanovoj ulici,  na mjestu uklonjenih baraka Crvenog križa. Uz hortikulturno uređenje, park je opremljen spravama, predstoji dovršetak ograde, a kad se ishode potrebne dozove, krenut će i uređenje mosta preko Miramarske ulice kao spoj s Botaničkim vrtom.

Bandić je već na samom početku svog obilaska najavio „vruće“ radno ljeto i za Gradsku skupštinu.  Najavio je, naime, da će se ubuduće sjednice Gradske skupštine održavati i tokom ljetnih mjeseci  – lipnju, srpnju i kolovozu. Stoga će uputiti prijedlog za izmjenom Statuta Grada Zagreba, jer kako je rekao „nema odmora dok traje obnova“.

Na prvoj sjednici naći će se izmjena odluke o komunalnom doprinosu kako bi se smanjio iznos za legalizaciju bespravne gradnje, smanjenje cijena parkinga u garažama, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, izmjena Generalnog urbanističkog plana, plaćanje rente Jakuševčanima i koncesije svim taxi prijevoznicima.

Na upit novinara je li primio čestitke na ponovnom izboru na dužnost gradonačelnika od premijera Zorana Milanovića, odgovorio je da ih niti ne očekuje te da su mu ionako najvažnije čestitke koje je primio od sugrađana, ali je poručio da očekuje korektnu suradnju između Grada Zagreba i Vlade RH. Nije želio komentirati tvrdnje njegova dojučerašnjeg protukandidata Rajka Ostojića kako nema program. „Ne bih to komentirao, Ostojić je rekao što je imao“, odgovorio je Bandić.

Nakon što se premosti Miramarska ulica, dobit će se lijepa šetnica preko Botaničkog vrta, do Crnatkove i Savske ceste. Projekt je vrijedan 5,2 milijuna kuna, a vodit će ga arhitekt Branko Silađin.

Otvaranju fitness-parka prethodilo je uređenje parka u Bužanovoj, gdje gradonačelnik stanuje sa svojom obitelji.  „Djeca će se ovdje igrati sigurno i bezbrižno“, kaže Bandić. Vrijednost radova je 300 tisuća kuna, a u toku dva tjedna izvest će ih trgovačko društvo Zrinjevac.

[box]

Milan Bandić je već najavio da će već na početku novog mandata smijeniti ključne ljude u zagrebačkom Holdingu i “uvesti red”. Izvjesno je da će na čelu Zagrebačkog Holdinga smijeniti aktualnog direktora Ivu Čovića. Prema  napisima nekih medija u Holding bi se, nakon pet godina,  trebao vratiti Slobodan Ljubičić, kojem je Bandić dao nadimak Kikaš po istoimenom liku iz Vrdoljakove serije „Prosjaci i sinovi“.  No prema pisanju Večernjeg lista ovaj idejni tvorac gradskog komunalnog diva koji zapošljava 12.500 Zagrepčana i Bandićev drug rodom iz Runovića u Imotskoj krajini, u Holding bi se, zbog svojih zdravstvenih problema, trebao vratiti samo privremeno na otprilike šest mjeseci.

Hoće li se to obistiniti trebalo bi biti poznato navodno do kraja tjedna. Ljubičićev je zadatak spasiti Holding koji obuhvaća 23 podružnice s gubitcima koji su se u posljednje četiri godine popeli na 1,3 milijarde kuna.[/box]

(zg-magazin / zagreb.hr)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni