Skupo vam je gorivo? Vozite “Teslu”!

Skupo vam je gorivo? Vozite “Teslu”!

(Parafrazirana izreka francuske kraljice Marije Antoanete / Foto: Facebook)

Ne volim kada se oni u EU razbacuju štampanjem novca trošeći ga, kao da ga bacaju iz helikoptera. Ne volim što nam svaki dan uzimaju i umanjuju ono malo što imamo

Dr.-Ing. Viktor Simončič

Na temelju potpuno istih povijesnih spomenika dva različita čovjeka napisat će dvije povijesti sasvim različite vrijednosti. (Dmitrij Ivanovič Pisarev)

Da nam je Balašević pa da produži svoju kultnu pjesmu Ne volem (Ne volim) … Evo što ja ne volem, a to je vrlo bitno, kako bi rekao premijer.

Ne volim da umjesto jednokratnih čaša od plastike, koje su bile proizvedene kod nas, sada koristim(o) jednokratne od papira iz uvoza. Deblje su i teže od plastičnih. Od čega su – ne znam – jer na deklaraciji piše da su „proizvedene po deklaraciji uvoznika“. A ja uvozniku vjerujem.

 

Ne volim što smo jedina novonastala država na području bivše zajedničke države, koja je iz Ustava izbacili univerzalno čovjekovo pravo: Pravo je čovjeka da slobodno odlučuje o rađanju djece. To se pravo može ograničiti samo radi zaštite zdravlja.

Ne volim kada slušam postarijeg ginekologa, kako je napravio par stotina pobačaja, a onda ga stigao priziv savjesti, da je kod naših ginekologa priziv savjesti pravilo, a kod drugih izuzetak; što se prave kako ne znaju da u posao ginekologa spada i pobačaj. Ne volim kada znam da su to morali znati, a ipak su se odlučili za ginekologiju. Ne volim što na manifestaciji »za život« sudjeluje čovjek pravomoćno osuđen za ratni zločin u kojem su (i djeci) oduzeti životi.

Ne volim kada me (današnje) vrlo osjećajno pismo Borisa Johnsona ukrajinskoj djeci podsjeti kako njegov sugrađanin Tony Blair nije napisao pismo stotinama tisuća ubijene djece u Iraku, ubijene pod njegovim zapovjedništvom. Naravno da djeca Ukrajine zaslužuju svu empatiju i pomoć. Nisu djeca kriva za neodgovornost odraslih. Možda netko sugerira Borisu Johnsonu da napiše pismo svoj djeci svijeta, za sva zla kojeg su činili desetljećima po svijetu.

Ne volim što još niti danas sva djeca nemaju dostupnu užinu u školi.

EU štampa novac koji nemilice troši

Ne volim kada se oni u EU razbacuju štampanjem novca trošeći ga, kao da ga bacaju iz helikoptera. Ne volim što nam svaki dan uzimaju i umanjuju ono malo što imamo.

Ne volim što su bjelosvjetski savjetnici, kako su već prije deset godina navukli nas, navukli i susjede u BiH na subvencioniranje električnih automobila, umjesto da pomognu subvencijama da se prastari automobili zamijene s nešto manje starima. Ali izgleda nitko se, eto, ne smije buniti da mu je skupo gorivo jer poznata je ona – kad nema kruha, mogu i kolači.

 

Ne volim kad vidim da nisu svi ljudi isti, da nisu svi migranti isti, da i dalje pate migranti u susjednoj državi. Kako i dalje bespomoćno pokušavaju prijeći granicu, a nas baš briga za to.

Ne volim kada u ulici, prije kružnog toka (“jajotok”) u smjeru Galdova u Sisku, vozači koji ulaze u kružni tok često ne poštuju pravo prvenstva i kada je tome razlog da su jer prije kružnog toka prometni znaci za klonjeni drvećem. Voli, kada su na upozorenje postavili vidljiv znak. Bravo sisačkoj policiji!

Kazna zbog kritiziranja ministra

Ne volim kada je kod popravka mosta u Stupnu (kraj Siska) nogostup izveden nepravilno. Visok je, vrlo blizu uskom kolniku, i u slučaju najmanjeg skretanja vozila predstavljat će, i već je predstavio, nepremostivu barijeru. Znam barem za jedan slupan auto. Ne volim da to ne vide oni kojima je to dužnost, a upozoreni su…

Ne volim kada ministar obrane nije pilota Ivana Selaka pozvao na obilježavanje preleta iz JNA u RH jer je zadnjih mjeseci kritizirao rad ministra.

Ne volim kada se sucima zovu oni koji nikada nisu bili suci.

Ne volim kada se godinama ne sankcionira kokošarsko varanje na putnim nalozima.

Ne volim tridesetogodišnju navlakušu s Imunološkim, računarske programe cvjećara koje ministri plaćaju a ne korite ih, da je privatnoj firmi za neke preglede plaćena milijarda kuna, a za to su se mogli nabaviti aparati da ga ima svaka mjesna zajednica, ne volim…

E, moj Blaševiću, da si poživio pa da vidiš ova čuda, napisao bi najmanje operu s ne volem

A ja ipak nešto volem. Volim što sam uspio u ZKM-u pogledati Braću Karamazove, dok ih još ima. Volim što mogu javno reći što ne volim i da me baš briga sviđa li se to što ja ne volem nekome ili ne. Volim da mi baš ništa ne mogu. Nisam ja pilot Selak pa da me za kaznu ne pozovu na proslavu. Mene na proslave ne pozivaju još od 1995.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni