Skupo parkiranje na Pantovčaku

Skupo parkiranje na Pantovčaku

Vlasnici automobila koji su u utorak u poslijepodnevnim satima zatečeni na istočnom nogostupu ulice Pantovčak »zaradili« su kaznu od prometnog redara. Nedaleko od križanja s ulicom Zelengaj, blizu Predsjedničkih dvora opazili smo tri automobila s kaznama u iznosu od 300 kuna. Bio je to skup parking, ali redar može reći da je samo obavljao svoj posao, budući da je na toj strani zabranjeno parkiranje po cijeloj dužini ulice, na što je upozoreno i prometnim znakom.

Bilo je to lako uprihođenih 900 kuna. S druge strane, parkirališnih mjesta nedostaje pa su vozači ponekad i prisiljeni na kršenje propisa. No ovaj će trojac sigurno dobro razmisliti prije parkiranja na Pantovčaku.

Treba, međutim ukazati na to da prometni, komunalni redari i policija nisu toliko predani kada treba riješiti malo složeniji, kao npr. nečije privatiziranje nogostupa i onemogućavanje drugima da se parkiraju ispred nečije kuće kao što je slučaj u Pavlinovićevoj, ali i mnogim drugim zagrebačkim ulicama. A tu je i za naš grad karakteristično učestalo stajanje na sva četiri »žmigavca« kojima nesmotreni vozači blokiraju promet pa i druge »inovacije«.

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni