“Skupljim parkiranjem plaća se nova kampanja Milana Bandića”

“Skupljim parkiranjem plaća se nova kampanja Milana Bandića”

GLAS: Milan Bandić će ponovno koristiti gradske resurse kako bi postao »gradonačelnik Hrvatske«

Od danas nam je parkiranje na području Grada Zagreba, odlukom gradonačelnika Milana Bandića, dvostruko skuplje. No to nije sve jer je isto tako, odlukom gradonačelnika, produženo i vrijeme naplate parkiranja. »Kao i dosadašnje promjene u cijenama parkiranja, i ova je odluka donesena bez ikakve prethodne javne rasprave niti ikakve suvisle analize vezane uz pitanje parkiranja na području Zagreba«, upozorili su danas iz Gradske organizacije Građansko-liberalnog saveza (GLAS).

Ističu kako nesuvislost ovakvoga postupanja možda najbolje podcrtava činjenica da su dnevne, mjesečne i godišnje karte ostale na istoj razini. Konkretno, to znači da će oni koji imaju parkirnu karticu prve zone za 100 kuna mjesečno i dalje moći parkirati po čitavome gradu (bez obzira gdje stanuju), dok će njihovi manje sretni sugrađani za tu cijenu moći ostaviti automobil osam sati na parkiralištu te iste zone.

»I dok su prethodnih godina iz gradske uprave ili gradske tvrtke Zagrebparking znala još i dolaziti nemušta opravdanja mijenjanja cijena parkinga poput onih da se tako „uvodi reda“, ovaj put i to je izostalo. Nažalost, razlozi ovakve odluke vjerojatno leže u teškom stanju gradskoga proračuna, koji je u minusu od preko 300 milijuna kuna. Netransparentno trošenje, preplaćivanje poslova, politička trgovina s koalicijskim partnerima i dijeljenje gradskoga novca u svrhe raznih kampanja Milana Bandića sve više uzimaju svoj danak«, tvrde u GLAS-u.

Dodaju kako je posebno tragičan potpuni izostanak ikakvih pokušaja da se sustavno i zdravorazumski riješi pitanje naplate parkiranja u našemu gradu. »Poruka gradonačelnika Bandića i ovoga puta, kao i svih prethodnih godina, je jasna: „Ja i samo ja odlučujem o svemu u gradu, a ako vam se ne sviđa, slobodno odite“, u Njemačju, Irsku, potpuno svejedno«, dodaju.

Iz GO GLAS-a poručuju kako nam je današnjim poskupljenjem parkinga gradonačelnik Bandić svima poželio dobro jutro. »Nadamo da će se svi oni još nisu, nakon ovako dobrog jutra, konačno probuditi i shvatiti da ovim poskupljenjima plaćamo dubioze iz Bandićevih izbornih kampanja ili će im opetovano utjeha biti u tome što dolaze novi predsjednički izbori i kampanja u kojoj će ponovno Milan Bandić besramno koristiti gradske resurse kako bi postao gradonačelnik Hrvatske«, zaključuju u stranci. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni