Skupina džeparica pljačka turiste u Zagrebu

Skupina džeparica pljačka turiste u Zagrebu

Turistički vodiči tvrde da džeparice turistima prazne džepove dok su zaokupljeni razgledavanjem znamenitosti

Strani turisti u Zagrebu već se mjesecima nalaze na meti dobro organizirane bande džeparica, a turistički vodiči tvrde kako su sasvim nemoćni pred ovim kradljivicama iako već svi dobro znaju tko su one i gdje se kreću.

“To je zaista postao veliki problem i dovode i nas i naše goste u neugodne situacije. Izuzetno su dobro organizirane, a najčešća meta su im Japanci kod kojih nema kriminala i koji uopće ne očekuju da će ih netko pokrasti. Stariji turisti uvijek radije nose gotovinu, nego se služe karticama pa su minimalni iznosi koje ukradu od jednog turista nekoliko stotina eura iako su iznosi često i mnogo veći”, požalila se voditeljica turističkih grupa Sanja Z., koja je na svome je Facebook profilu objavila i fotografiju, turističkim vodičima već dobro poznate, bande džeparica.

Džeparice “operiraju” u samom centru grada, najviše po Kaptolu, Gradecu, a nerijetko se događa da turiste okradu i u crkvama.

Vješto se “ubace” među turiste i dok oni gledaju gradske znamenitosti, one im prazne džepove, torbice i ruksake. Ukradeno odmah proslijeđuju nekome tako da nemaju baš ništa kod sebe i kad policija stigne brzo na dojavu. U prilog im ide i činjenica da turisti policiji ne prijavljuju krađu jer su dio organizirane grupe pa nemaju vremena ići u policijsku postaju podnijeti prijavu.

Iz policije upozoravaju građane da kod sebe ne nose veće svote novaca te da torbice s novčanicima nose čvrsto zatvorene ispred sebe i to poklopcem uz tijelo, a novčanici se nikako ne bi smjeli držati u stražnjim džepovima.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni