Škoro: U Zagrebu 20 godina vlada pandemija korupcije

Škoro: U Zagrebu 20 godina vlada pandemija korupcije

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, danas je u Sesvetama govorio o sumnji na pogodovanje i povredu postupka javne nabave glede radova na izgradnji produžetka Branimirove ulice.

Poručio je kako u Gradu Zagrebu zadnjih 20 godina vlada pandemija korupcije, klijentelizma i privilegiranog načina dobivanja radova te netransparentna javna nabava.

Istaknuo je kako je aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević prije nekoliko dana otvorila radove na izgradnji produžetka Branimirove ulice, iako postupak javne nabave za to nije dovršen. Stoga nije objavljena odluka o odabiru ponuditelja, niti je izvođač radova uveden u posao.

»Osim što je jasno da su radovi otvoreni u predizborne svrhe, jer se ne događa ništa i nema nikakvih radova, u cijeloj priči najzanimljivija je gradilišna ploča postavljena na lokaciji koja otkriva sve o stilu javne nabave u Gradu Zagrebu«, tvrdi Škoro. Pita se kako je moguće da je na ploči naveden izvođač radova koji uopće nije odabran na javnom natječaju.

Također, istaknuo je kako je s ovim izvođačem radova Grad Zagreb, od 2012. do 2020., što ugovorio, što preplatio po aneksima, više od milijardu kuna.

»Ovo je još jedna u nizu prevara i uvreda birača, građana ovog grada, poduzetnika kojima je onemogućeno ravnopravno tržišno natjecanje, ovo je obmana i prevara stanovnika Sesveta, naše najveće četvrti«, rekao je Škoro. Pozvao je građane da ne nasjedaju na lažna obećanja, jer će jedino dobiti nove četiri izgubljene godine u kojima će se nastaviti pljačka građana Zagreba«. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni