Škoro najavio nadopunu mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu

Škoro najavio nadopunu mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu

(Foto: Mirko Janković)

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba dr. sc. Miroslav Škoro u nedjelju je obišao gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak gdje je ustvrdio da Grada ima dobre demografske mjere, ali da je neke od njih potrebno dodatno unaprijediti.

Kazao je da u Domovinskom pokretu pozdravljaju mjeru roditelj odgojitelji.

»Međutim, nju je potrebno dodatno pravno osigurati. Stoga ćemo smanjiti minimalni rok boravišta za korištenje ove mjere s dosadašnjih 5 na 1 godinu«, najavio je Škoro. Dodao je da će se roditeljima »umjesto pravno nesigurnih Zaključaka koji im se trenutno izdaju, izdavati potrebna Rješenja s kojima će biti sigurniji tijekom korištenja ove mjere te moći podizati i kredite«.

»Dodatno, mladim obiteljima moramo dati podršku i na način da im pomognemo u stjecanju nultog radnog iskustva, kao i subvencioniranjem stambenih kredita«, istaknuo je.

Također, rekao je da se Domovinski pokret, u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti i iseljeništvu i rješavanju problema koji koče njihov povratak.

Vezano uz kvalitetu života građana Peščenice i Žitnjaka, ustvrdio je da je posljednjih godina puno učinjeno po pitanju vodoopskrbe i odvodnje. No, dodao je da su problemi komunalne infrastrukture i dalje prisutni na razini cijelog grada jer nije bilo planskog građenja, a stihijsko građenje nije pratila adekvatna infrastruktura. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni