Školske klupe opet pune

Školske klupe opet pune

Oko 500.000 učenika danas se vratilo u školske klupe nakon tri tjedna zimskih praznika

Jovanović: Svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima da imamo jedno mirno polugodište, da se učenici mogu posvetiti svojim redovitim obvezama

Nakon tri tjedna koliko su im trajali zimski praznici, učenici osnovnih i srednjih škola danas su ponovno zasjeli za školske klupe. Na nastavu se vratilo oko pola milijuna učenika. Dok su se učenici odmarali ili nadoknađivali gradivo, učitelji su iščekivali hoće li im biti odobrene naknade za prijevoz i dodaci na plaće, a sindikalisti su ih proveli u borbi zbog ukinutih granskih kolektivnih ugovora.

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, čiju smjenu traži 13.125 zaposlenih u školama, zaželio je uoči početka novog polugodišta učenicima, ali i prosvjetnim radnicima – mirno polugodište.

„Ja želim svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima da imamo jedno mirno polugodište, da se učenici mogu posvetiti svojim redovitim obvezama. Što se tiče učitelja i nastavnika poručujem im da ćemo mi kao ministarstvo nastaviti pregovore sa sindikatima i nadam se da ćemo prije isteka otkaznog roka kolektivnih ugovora, koji završava s prvim travnja, imati nove ugovore koji će biti na tragu ekonomske situacije u Hrvatskoj i ujednačeni sa svim pravima koje imaju svi zaposleni u javnim i državnim službama“, rekao je Jovanović. (zg-m)