Školarci slobodni do 7. rujna

Školarci slobodni do 7. rujna

Naši učenici imaju najduže praznike u Europskoj uniji

Danas je zadnji dan nastave u školskoj godini 2014/15., te počinju ljetni praznici koji će potrajati do 7. rujna.

Zanimljiv je podatak da hrvatski učenici imaju najduže praznike u Europskoj uniji.

Prema školskom kalendaru prvo polugodište sljedeće školske godine traje do 23. prosinca ove godine, a drugo polugodište od 11. siječnja do 10. lipnja 2016., a za učenike završnih razreda srednje škole do 17. svibnja 2016. godine.

Proljetni odmor učenika počinje 21. ožujka 2016. godine, a završava 25. ožujka 2016. godine, a ljetni odmor počinje 10. lipnja 2016. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, popravni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit, koji imaju završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku vježbi i praktične nastave i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Iako će većina školaraca barem dio ljeta biti izvan Zagreba, i u metropoli postoje programi koji okupljaju mlade, poput besplatnog programa Odmorka,  kojeg čine programi plivanja, raznih igraonica poput tenisa, hrvanja, rukometa na pijesku, mačevanja, hokeja na travi i borilačkih vještina pod stručnim i pedagoškim nadzorom kvalitetnih voditelja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni