Škola u Središću imat će 16 učionica i sportsku dvoranu

Škola u Središću imat će 16 učionica i sportsku dvoranu

Škola u Središću rasteretit će školu u Zapruđu. Predviđena je za 460 učenika i radit će u jednoj smjeni. Projektira se i vrtić koji će biti u blizini

Gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak se u zgradi Gradske uprave sastao s predstavnicima Teh-gradnje i Projektgradnje, tvrtki koje su na javnom natječaju dobile posao izgradnje Osnovne škole Središće, a potpisivanjem Građevinskog dnevnika, ujedno, su uvedene u posao. Vrijednost radova iznosi nepunih 48 milijuna kuna, bez PDV-a.

»Kad smo u listopadu 2017. polagali kamen temeljac za gradnju Američke škole u Središću, obećali smo da ćemo za otprilike godinu dana započeti s gradnjom OŠ Središće«, istaknuo je gradonačelnik te dodao da današnjim uvođenjem izvođača u posao izvršavaju to obećanje i obavezu.

»Na površini od cca 13.000 m2 škola u Središću, površine gotovo 6.000 m2, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu što jamči da ćemo imati prekrasnu školu, a projektira se i vrtić koji će biti u blizini«, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je dodao da je za gradnju vrtića, škole i vatrogasnog doma u Resniku otvoren natječaj. Podsjetio je na ovotjedno otvorenje nadograđenog dijela OŠ Vinka Žganca u Kazari putevima te da se još čeka oprema za školu u Hrvatskom Leskovcu koja je gotova i pitanje je tjedna kada će biti otvorena.

Direktor tvrtke Projektgradnja Miljenko Zovko naglasio je da je iza njih posao izgradnje nove Američke škole i da su partneri u izgradnji škole u Ivanjoj Reki. »Trenutno se mučimo s nedostatkom radne snage kao i svi u građevinarstvu, ali poslove izvršavamo u rokovima i tako će biti i s gradnjom škole Središće. Drago mi je da će Središće dobiti osnovnu školu jer je to potrebno budući se naselje brzo širi«, dodao je Zovko.

»Gradi se i škola u Vidovcu, koja će biti gotova do ljeta te u Ivanjoj Reki, koja će biti gotova do početka iduće školske godine, a u zadnje dvije godine energetski je obnovljeno 65 školskih objekata«, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Škola u Središću rasteretit će školu u Zapruđu. Predviđena je za 460 učenika i radit će u jednoj smjeni. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t