Škola u Sesvetskom Kraljevcu dobila bazen i novu sportsku dvoranu

Škola u Sesvetskom Kraljevcu dobila bazen i novu sportsku dvoranu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros u Sesvetskom Kraljevcu zatvoreni bazen i sportsku dvoranu u Osnovnoj školi Iver, koja je započela s radom na početku školske godine u 2014.

»!Ovo je još jedna nova suvremeno opremljena škola koju smo izgradili u okviru sustavnog poboljšavanja uvjeta školovanja naše djece. Tijekom gradnje dvorane i bazena došlo je do problema, stoga su gotove kasnije od planiranog, ali evo, sve smo riješili i dočekali današnji dan kada je škola u potpunoj funkciji«, istaknuo je na otvorenju zagrebački gradonačelnik.

Sportska dvorana i bazen samostalni su objekti uz osnovnu školu za koje je Grad izdvojio 17, odnosno 23 milijuna kuna. U sklopu dvorane napravljena je mala te velika dvorana za rukomet, košarku, odbojku i gimnastiku, gledalište sa 116 mjesta i dodatnim teleskopskim tribinama, te garderobe, prateći sadržaji i dvonamjensko sklonište za 300 osoba.

Uz zatvoreni bazen dimenzija 33×25 metara, izgrađeno je i sunčalište, te fitness dvorana, sauna, garderoba s pratećim sadržajima i dvonamjensko sklonište za 200 osoba. (zagreb.hr)