Škola je počela, a Ministarstvo još nije riješilo sve zahtjeve za pomoćnike u nastavi

Škola je počela, a Ministarstvo još nije riješilo sve zahtjeve za pomoćnike u nastavi

Gradski ured za obrazovanje poslao već 4. požurnicu

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić u petak je poslao otvoreno pismo ministrici znanosti obrazovanja Blaženki Divjak u kojem upozorava da unatoč početku školske godine Ministarstvo još uvijek nije riješilo sve zahtjeve za zapošljavanje pomoćnika u nastavi. Zbog toga je Ured resornom ministarstvu poslao već četvrtu požurnicu.

Lovrićeva reakcija potaknuta je medijskim istupom ministrice obrazovanje Blaženke Divjak koja je izjavila kako je tek dan ranije saznala da pristižu novi zahtjevi te da joj je teško vidjeti zbog čega bi sada primjerice Zagreb ili Split tražili još po nekoliko desetaka pomoćnika.

No Lovrić je izjave ministrice okarakterizirao »neistinitima« te ju podsjetio kako se pomoćnike u nastavi, odnosno stručne komunikacijske posrednike ne može angažirati bez prethodne suglasnosti MZO-a.

Lovrić je odbacio tvrdnje da se Ministarstvu još uvijek upućuju deseci zahtjeva za uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika te podsjeća kako je od veljače do kolovoza 2019. Grad Zagreb uputio Ministarstvu 640 zahtjeva. Suglasnost se još uvijek čeka za još 18 učenika.

»Unatoč svim dugoročnim naporima Grada Zagreba, do početka školske godine 2019./2020. nismo uspjeli dobiti suglasnosti za otvaranje svih posebnih razrednih odjela i zapošljavanje stručnjaka u istima, iako smo zahtjeve pravovremeno uputili Ministarstvu i u nekoliko navrata slali požurnice«, ističe pročelnik Lovrić u dopisu koji je priložen uz otvoreno pismo ministrici.

Od devet upućenih zahtjeva, do početka ove školske godine Grad Zagreb zaprimio je suglasnosti samo za pet škola punktova, dok se za četiri škole suglasnosti još čekaju.

Riječ je o školama:

– OŠ dr. V. Žganca (6 učenika)

-OŠ Brestje (4 učenika)

– OŠ Ljubljanica (5 učenika)

-OŠ Dragutina Domjanića (3 učenika).

Sveukupno, radi se o 18 učenika.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni