Škare-Ožbolt umirovljenicima obećala mjesečni dodatak od 500 kuna

Škare-Ožbolt umirovljenicima obećala mjesečni dodatak od 500 kuna

U povodu uskrsnih blagdana nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare-Ožbolt u ponedjeljak je posjetila Obiteljski dom za starije Rosenberg, gdje je najavila povećanje gradske pomoći umirovljenicima s nižim mjesečnim primanjima.

Prilikom obilaska doma upoznala se s radom doma koji je prije četiri godine otvorio povratnik iz Švicarske te uvjetima u kojima trenutno boravi 20 korisnika.

Kao buduća gradonačelnica Škare-Ožbolt je nakon lokalnih izbora u Zagrebu najavila povećanje broja domova za starije osobe. Naglasila je kako je potrebno stvoriti uvjete za privlačenje investicija koje će omogućiti veći broj domova i kvalitetnije usluge u njima, istovremeno uz nižu cijenu smještaja.

Korisnicima doma predstavila i uvođenje “zagrebačke kartice”, čime bi se poboljšala kvaliteta života umirovljenika. Pojasnila je da bi po toj kartici umirovljenici, osobito s nižim primanjima svaki mjesec iz gradskog proračuna dobivali po 500 kuna .

Kako je rekla, određena sredstva bi trebali potrošiti na proizvode i usluge zagrebačkih obrtnika te na sportske i kulturne priredbe koje se inače financiraju iz gradskog proračuna.

„Na taj način bi se podigla kvaliteta života umirovljenika, kultura i sport. Podiglo bi se i obrtništvo u Zagrebu, koje je prilično zamrlo, a novci bi se opet vratili u gradski proračun”, istaknula je Škare -Ožbolt.

Ivana Vranješ

Komentiraj

*