Sjeverni trak Radničke u prometu od 20. rujna

Sjeverni trak Radničke u prometu od 20. rujna

»Nakon toga ćemo intenzivno raditi po zapadnom kolniku da ga dovršimo u idućih mjesec dana«, kazao je voditelj projekta Goran Radić.

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je sa suradnicima obišao aktualna zagrebačka gradska gradilišta: Radničku, Trg žrtava fašizma, Preradovićevu, Kamenitu ulicu te Mirogoj.

Radnička cesta

U sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije Radničke ceste, od Slavonske avenije do Domovinskog mosta, trenutno se izvode radovi na zadnje dvije etape rekonstrukcije.

»Ovo je najveća investicija u prometnu infrastrukturu zadnjih 20-ak godina, ukupno 200 milijuna kuna PDV-om«, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako bi se sljedećeg četvrtka trebao pustiti u promet sjeverni trak kako bi se barem malo oteretile pristupne ceste. Sve bi trebalo biti gotovo oko 20. listopada.

Voditelj projekta Goran Radić objasnio je kako se trenutno intenzivno radi na četvrtoj etapi Radničke ceste koja uključuje dva podvožnjaka u dužini od 80 metara zajedno s rampama ukupne dužine 500 metara. »Podvožnjaci su gotovi i u četvrtak bi krenuli s asfaltiranjem istočnog kolnika kojeg bi onda u idućih 10 dana pripremili da se na njega prebaci promet. Nakon toga ćemo intenzivno raditi po zapadnom kolniku da ga dovršimo u idućih mjesec dana«, kazao je Radić.

Trg žrtava fašizma

Oko Meštrovićeva paviljona se trenutno izvide radovi na uređenju javne i zelene površine, postavljaju se kocke, a slijedi asfaltiranje staza. »Do 25. listopada će radovi ovdje biti privedeni kraju«, kazao je gradonačelnik kojega su na Trgu žrtava fašizma dočekali prosvjednici iz inicijative “Vratite magnoliju” izrazivši još jednom protivljenje zbog radova koji se tamo izvode.

Preradovićeva ulica

Radovi na Preradovićevoj ulici, na prvoj i drugoj dionici odnosno od Haulikove ulice do Ulice A. Hebranga, uključujući i istočnu stranu Svačićevog trga su završeni te je taj dio pušten u promet 31. kolovoza. Položena je nova komunalna infrastruktura, plinske instalacije te elektroenergetska mreža, a Vodoopskrba i odvodnja je napravila rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda i pripadnih 34 priključaka vode kao i rekonstrukciju kanala u Ulici Ante Kovačića s 12 priključaka vode.

Trenutno se radi na dionici od Hebrangove do Masarykove ulice, a završetak radova se očekuje sljedeći tjedan.

Kamenita ulica

Radovi na rekonstrukciji dijela Kamenite ulice obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom i svim postojećim instalacijama.

»Ovo je za mene najosjetljivije gradilište i želim uputiti ispriku stanovnicima te vlasnicima obrta kojima ćemo, preko Ureda za gospodarstvo nadoknaditi štetu u prihodima, kao i onima iz Preradovićeve«, poručio je Milan Bandić.

Mirogoj – izgradnja ograde groblja uz Remetsku cestu

Na predmetnoj parceli uz Remetsku cesti izgradio se zid u kojem su integrirane niše za smještaj urni, ukupno njih 496, a u svaku stanu četiri urne. »Ideja nam je bila da se uz skoro 2000 novih mjesta za pokojnike napravi i akustična i vizualna barijera između ceste i grobnih mjesta, da napravimo odgovarajući standard i dostojanstvo za grobnice koje su ovdje«, objasnio je arhitekt Marijan Hržić, autor projekta, dok je gradonačelnik najavio otvorenje za sljedeći tjedan.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni