Sjekirom provaljivao u zlatarne u Dubravi i na Medveščaku

Sjekirom provaljivao u zlatarne u Dubravi i na Medveščaku

(Foto: Ilustracija)

Na meti kradljivaca u tramvajima našli su se pak turisti iz Singapura, Vijetnama i Hong-Konga

U Policijskoj upravi zagrebačkoj u srijedu je održana konferencija za novinare o dovršenim kriminalističkim istraživanjima. Voditeljica za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti izvijestila je kako su policijski službenici PUZ-a završili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog osnovne sumnje da je počinio tri kaznena djela okarakterizirana kao “teška krađa”, kod kojih su dva ostala samo na pokušaju.

Sumnja se da je osumnjičeni 19. studenoga 2018., oko 4. 50 došao do zlatarne u Ulici Dubrava i sjekirom razbio izlog te otuđio zlatni nakit, pričinivši štetu od oko 137 tisuća kuna.

Također, sumnja se da je pokušao provaliti u još dvije zlatarne, 12. kolovoza 2018. godine, oko 23.50 sati u Ulici Dubrava te 20. studenoga u 19.30 sati u Vlaškoj ulici, gdje je pokušao sjekirom razbiti staklo, ali nije uspio.

„U trgovini u Vlaškoj ulici se našla jedna zaposlenica koja se snašla i spustila rolete na prozorima te se osumnjičeni udaljio. Od sumnje na tri kaznena djela dva nije uspio počiniti jer se radilo o višeslojnim staklima na izlogu, odnosno o laminiranim staklima. Sumnja se da je osumnjičeni djela počinio u studenom i kolovozu na način da se biciklom dovezao do objekta iz kojeg je nešto želio otuđiti i sjekirom je razbijao staklo”, rekla je Goatti. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

„Dovršena je i kriminalistička istraga osumnjičenih za četiri krađe i krađu u tramvajima. Ova djela su se činila na način da bi osumnjičena osoba primijetila turiste i koristivši njihovu nepažnju iz putnih torbi ili ruksaka otuđili bi određene vrijednosti, novčanike ili mobitele. U ova dva kriminalistička istraživanja oštećeni su državljani Singapura, Vijetnama i Hong- Konga“, istaknula je Goatti.

Protiv osumnjičenih podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ivana Vranješ