Sjednica Gradske skupštine “zapela” već na donošenju dnevnog reda

Sjednica Gradske skupštine “zapela” već na donošenju dnevnog reda

»Unazad šest godina svako zaduženje opravdava se projektima komunalne infrastrukture, koji se međutim iz godine u godinu sve manje realiziraju«, istaknuo je Andrija Mikulićć (HDZ)

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je započela prepucavanjem gradskih zastupnika oko utvrđivanja dnevnog reda. Odmah nakon što je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izašao s prijedlogom da se na dnevni red uvrsti zaduženje Grada od 190 milijuna kuna namijenjenih za komunalnu infrastrukturu Klub gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-AS-a i BUZ-a je nezadovoljan obrazloženjem zatražio stanku.

Potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) je kazao kako je realizacija projekata komunalne infrastrukture svake godine sve manja, dok se unazad šest godina svako novo zaduženje opravdava upravo projektima komunalne infrastrukture. »Tražimo stanku jer želimo da nam se to podrobnije objasni«, zatražio je Mikulić.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP) je pak bio nezadovoljan prijedlogom izmjena odluke o prihvaćanju osnivačkih prava nad ustanovom Upravljanje sportskim objektima na Grad Zagreb, koje je većina na prijedlog SDP-a »skinula« s dnevnog reda Skupštine.

Bernardić je podsjetio kako je Grad Hrvatskom nogometnom savezu dao 80.000 »kvadrata« za projekt nogometnog kampa Svetice, a ne zna se kada će tamo početi gradnja niti što će tamo uopće biti, pa tako ni koji je u tome interes građana. »Sada se ide s izdvajanjem 10.000 kvadrata koje koriste teniski centri, koji ‘kakti’ akumuliraju gubitak, odnosno trošak«, rekao je Bernardić. Ocijenio je kako to znači da se njima neprofitabilno upravlja te upozorio kako se Grad ne smije dovoditi u situaciju da se nešto prvo uništi, a zatim daje nekom privatniku da spašava situaciju.

Bernaradić ističe da Grad Zagreb mora zaštiti svoje najvrjednije prostore, sportske i druge, svoje trgove, najavivši da će gradski zastupnici SDP-a zbog toga predložiti izradu mape najvrjednijih gradskih prostora, po uzoru na London, koja će štititi i oplemenjivati najvrijednije gradske prostore.

Zaključio je kako je prije stavljanja točke na dnevni red potrebna analiza i prijedlog novog modela upravljanja prije nego se objekti maknu iz sastava Grada. »Ne može se sve na slijepo«, rekao je Bernardić i podsjetio kako je završilo izdvajanje podružnica Zagrebačkog holdinga: investitor, to jest, kreditor je rekao »ne«. »Dakle, kada se nešto radi bez analize i bez plana, obično ne uspije. Želimo da se nađu najbolja rješenja nađu, a ne da se rješenja traže poprijeko i uvijek je nešto hitno«, istaknuo je Davor Bernardić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni