Sjedište Hrvatske pošte preseljeno u Veliku Goricu

Sjedište Hrvatske pošte preseljeno u Veliku Goricu

(Foto: Goran Saletto / Hrvatska pošta)

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sjedište HP – Hrvatske pošte d.d. je od 8. rujna u Velikoj Gorici u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9. Promjenom sjedišta tvrtke, koja je bila u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, nakon 120 godina i formalno završava jedno važno povijesno razdoblje hrvatskoga poštanskog sustava.

Gradnja novoga sortirnog centra počela je u svibnju 2017., a službeno je otvoren u rujnu 2019. Na parceli površine 70.200 m2 nalazi se kompleks površine 38.200 m2 koji obuhvaća sortirnicu, visoko regalno skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT i podatkovni centar te podršku poslovanju.

U drugoj fazi gradnje, koja je dovršena 2023., sagrađen je nastavak administrativne zgrade tako da danas u Velikoj Gorici radi 1700 radnika Hrvatske pošte.

U Hrvatskoj pošti navode kako je investicijom vrijednom 50 milijuna eura podignut najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe te je počela nova era Hrvatske pošte. Promjena sjedišta je i formalna potvrda novog razdoblja pošte i logistike u Hrvatskoj, dodaju.

»Investicijski ciklus pokrenut prije sedam godina još nije završen, a ulaganja u ljude, tehnologiju i infrastrukturu u iznosu 200 milijuna eura transformiraju Hrvatsku poštu u suvremenu logističku tvrtku po mjeri korisnika i radnika. Nova korporativna strategija s pogledom na 2030. usmjerena je na daljnju digitalizaciju vlastitog poslovanja, ali i cjelokupnog tržišta, poboljšanje materijalnih uvjeta rada te na zeleno poslovanje«, navodi se u priopćenju Hrvatske pošte.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni