Sjećanje na Vukovar

Sjećanje na Vukovar

Jutros, u 4,20h sa zagrebačkog glavnog kolodvora put Vukovara krenuo je “Vlak sjećanja na Vukovar”. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i svake godine, prisustvuje obilježavanju 22. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji se ove godine održava pod sloganom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

Prema protokolu, gradonačelnik će u Vukovaru, prisustvovati memorijalnom programu koji počinje u 10,00 sati u Općoj bolnici Vukovar, nastavlja se kolonom sjećanja (Križni put) prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, molitvom, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz Spomen obilježje. U 13,00 sati, zagrebački gradonačelnik prisustvovat će Svetoj misi za sve pokojne i nestale.

Oko 14,15 sati, gradonačelnik će posjetiti obitelj Tomas u Lovasu kojoj je prošle godine pomogao da njihov sin Stipe zbog bolesti dobije asistenta u nastavi.

Nakon povratka iz Vukovara, paljenjem svijeća i podizanjem natpisa “I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar”, ispred zgrade Gradske uprave, Trg S. Radića 1, večeras u 18,30 sati, gradonačelnik Milan Bandić će još jednom, zajedno sa suradnicima, odati počast Gradu heroju i podsjetiti na njegovu žrtvu prije 22 godine.

Kod križanja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, gradonačelnik je jučer zapalio svijeću u spomen na žrtvu Grada Vukovara. Nakon toga, na travnatoj površini kod raskrižja prisustvovao je tradicionalnom programu obilježavanja “Dana sjećanja na žrtvu Vukovara ” koji, i ove godine, organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske, u suradnji s udrugama i klubovima iz Domovinskog rata. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni