„Sjećanje na Tina“

„Sjećanje na Tina“

U čast jednog od najvećih hrvatskih pjesnika, kultnog Tina Ujevića, sinoć su, na obljetnicu njegove smrti, Teatar poezije i umjetnici održali Sjećanje na Tina, kojem je, već tradicionalno, prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U njegovoj omiljenoj gostionici Tip Top i ove su se godine okupile mnoge poznate osobe, a umjetnici Goran Matović, Tonko Maroević, Katarina Bistrović-darvaš, Vedran Mlikota, Željka Čorak, Goran Grgić i Edin Karamazov su rekapitulirali potresnu dramu velikog pjesnika, boema i lutalice. Manifestaciji je prisustvovao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Goran Matović autor je „Sjećanja na Tina“ od 1980. godine jer kako je napisao: „Gdje god bi se (Tin Ujević) pomicao otvarali su se svjetovi i događao teatar: nezaboravni Tinov teatar“. (foto: http://skupstina.zagreb.hr)

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t