Sjajan nastup hrvatskih frizera na SP u Milanu

Sjajan nastup hrvatskih frizera na SP u Milanu

U oštroj i brojnoj konkurenciji s više od 1100 natjecatelja iz 56 zemalja sa svih kontinenata, koji su se natjecali za priznanja u 40-ak različitih frizerskih i kozmetičarskih kategorija, od naših šest natjecatelja, troje je osvojilo priznanja

Internacionalni tim Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) osvojio je čak tri vrijedne nagrade na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara, koje se održavalo od 6. do 8. listopada 2012. godine u Milanu. U iznimno oštroj i brojnoj konkurenciji s više od 1100 natjecatelja iz 56 zemalja sa svih kontinenata, koji su se natjecali za priznanja u 40-ak različitih frizerskih i kozmetičarskih kategorija, od naših šest natjecatelja, troje je osvojilo priznanja: Helena Belko Horaček, frizerka iz Bjelovara, okitila se broncom u kategoriji up&down, u kojoj se natjecalo 53 frizera, Mario Treščec, frizer iz Zagreba, osvojio je izvrsno četvrto mjesto u zahtjevnoj kategoriji „fantazija“, među ukupno 33 natjecatelja, a Dario Sabo, frizer iz Osijeka, izborio se za peto mjesto u kategoriji vjenčane frizure, gdje je bilo 55 natjecatelja!

Uspjeh naših frizera tim je veći gledajući brojnost pojedinih nacionalnih timova, gdje su prednjačili Rusi sa preko 150 natjecatelja.  Osim troje frizera koji su osvojili nagrade, u Internacionalnom timu bili su i Zdravko Cedli, frizer iz Đakova, Josip Križnjak, frizer iz Varaždina i Renata Šviglin, kozmetičarka iz Zagreba. Natjecatelji su nastupili u kategorijama: vjenčana frizura u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, ekstenzije i modno šišanje, ekipni modni test, fantazija i izrada noktiju. U Milano je putovao i stručni tim na čelu s predsjednikom Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Ivicom Zanettijem, trenericom reprezentacije i sutkinjom Lidijom Štokić te sutkinjom Martinom Gregur.

Predsjednik Svjetske frizerske organizacije (Organisation mondiale coiffure – OMC) Salvatore Fodera, komentirajući nastup hrvatske reprezentacije, pohvalio je očigledni napredak naših natjecatelja, koji svojom vještinom i znanjem mogu parirati najboljima u svijetu.

Predsjednik Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Ivica Zanetti ocijenio je nastup naših natjecatelja visokom ocjenom, koja je rezultat višemjesečnih treninga, predanog rada i odricanja te vjeruje kako će tim za sljedeće Svjetsko prvenstvo biti brojniji i spreman na osvajanje još više prestižnih priznanja. Internacionalni tim nakon povratka iz Milana kreće s pripremama za novo Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u svibnju 2014. godine u Frankfurtu. Podršku natjecateljima dao je i generalni konzul RH u Milanu Ivan Đani Maršan, koji je posjetio članove Internacionalnog tima drugog dana prvenstva.

Prvo sudjelovanje hrvatskih frizera na svjetskom prvenstvu, od samostalnosti RH, bilo je u Berlinu 2000. godine, sljedeće u Las Vegasu 2002. godine, gdje su postignuti zapaženi rezultati. Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine član je OMC-a te je time stekao pravo samostalnog nastupa na svim natjecanjima u organizaciji OMC-a i sudjelovanju u radu OMC-a. Ceh frizera i kozmetičara ima i dva licencirana suca. (zg-mag)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni