Širenje plinoopskrbne mreže na Žitnjaku

Širenje plinoopskrbne mreže na Žitnjaku

U Bogdanima na Žitnjaku započela je treća etapa radova na izgradnji plinoopskrbnog cjevovoda, a lokaciju je jutros obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

»Dizanje komunalnog standarda u svim dijelovima grada Zagreba imperativ je Gradske uprave«, rekao je tom prilikom gradonačelnik te dodao da je ovo izgradnja posljednje, treće etape u kojoj će biti izgrađeno nešto više od 6000 metara plinovoda kojim će se osigurati priključenje na plinsku mrežu za oko 150 kućanstava. Tijekom prve i druge etape od 2016. do 2018. izvedeno je ukupno 7000 metara plinovoda.

»U ovaj fazi prijavljeno je 50 kućanstava za priključak, a očekujemo i prijave ostalih 100-tinjak kućanstava te bi na taj način poboljšali komunalni standard u ovom dijelu gradu«, rekao je Bruno Lacković iz Gradske plinare. Završetak radova čija ukupna vrijednost radova iznosi 4,6 milijuna kuna očekuje se kroz 80 dana.

Predsjednik VGČ Peščenica-Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da paralelno s radovima na plinofikaciji rade i na sustavu rješavanja problema vodoopskrbe i odvodnje. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t