Širenje plinoopskrbne mreže na Žitnjaku

Širenje plinoopskrbne mreže na Žitnjaku

U Bogdanima na Žitnjaku započela je treća etapa radova na izgradnji plinoopskrbnog cjevovoda, a lokaciju je jutros obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

»Dizanje komunalnog standarda u svim dijelovima grada Zagreba imperativ je Gradske uprave«, rekao je tom prilikom gradonačelnik te dodao da je ovo izgradnja posljednje, treće etape u kojoj će biti izgrađeno nešto više od 6000 metara plinovoda kojim će se osigurati priključenje na plinsku mrežu za oko 150 kućanstava. Tijekom prve i druge etape od 2016. do 2018. izvedeno je ukupno 7000 metara plinovoda.

»U ovaj fazi prijavljeno je 50 kućanstava za priključak, a očekujemo i prijave ostalih 100-tinjak kućanstava te bi na taj način poboljšali komunalni standard u ovom dijelu gradu«, rekao je Bruno Lacković iz Gradske plinare. Završetak radova čija ukupna vrijednost radova iznosi 4,6 milijuna kuna očekuje se kroz 80 dana.

Predsjednik VGČ Peščenica-Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da paralelno s radovima na plinofikaciji rade i na sustavu rješavanja problema vodoopskrbe i odvodnje. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni