Sindikati zadovoljni odjekom štrajka

Sindikati zadovoljni odjekom štrajka

Sindikati ne planiraju stati u borbi da zaustave donošenje novog Zakona o radu te najavljuju sutrašnji novi prosvjed na Markovom trgu s početkom u 9 sati

Opći štrajk solidarnosti s radnicima Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik i modne kuće Arene iz Pule, ali i s ostalim radnicima koji u Hrvatskoj ne primaju plaću, započeo je danas točno u podne i trajao je do 14 sati. Tako se zaustavio promet autobusa i tramvaja od 12 do 12:05 sati, a prekinuta je i nastava u školama i na fakultetima. „U brojnim drugim ustanovama nije se radilo, a mi tek  počinjemo dobivati informacije s terena. Mislim da možemo biti prezadovoljni. Čuli smo kako je bilo problema u nekim tvrtkama zbog štrajka gdje radnici nisu mogli sudjelovati u današnjem štrajku zbog nekih odredba iz kolektivnih ugovora koji su važeći u tim tvrtkama. No, više ćemo informacija imati za koji dan“, izvijestio nas je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Sindikati ne planiraju stati u borbi da zaustave donošenje novog Zakona o radu te najavljuju sutrašnji novi prosvjed na Markovom trgu s početkom u 9 sati. „To nije sve. Ako će Vlada Republike Hrvatske forsirati ovaj štetan zakon za hrvatske radnike, mi ćemo biti prisiljeni djelovati dalje. Vidjeli smo ovih dana junačenje vladajućih povodom nadolazećih izbora za Europski parlament, a ukoliko se ovaj zakon neće povući sindikati će krenuti s protukampanjom gdje ćemo lobirati među građanima da ne daju svoj glas europarlamentarcima čije stranke i oni sami rade štetu hrvatskim radnicima smanjujući ili ukidajući njihovih prava. Osim toga započeti ćemo i s prikupljanjem potpisa za prijevremene izbore, a to ne treba poistovjećivati s referendumom. Vjerujem kako smo u stanju prikupiti dovoljan broj potpisa, koji nitko neće moći osporiti“, zaključio je Sever.

(V.Vukoje)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni