Sindikati prijete štrajkom u Zagrebačkom holdingu

Sindikati prijete štrajkom u Zagrebačkom holdingu

Predsjednik Sindikata ZH-ZET Zagreb Robert Grofelnik potvrdio je jučer Hini da su predstavnici šest sindikata ZH urudžbirali dopis naslovljen na predsjednika Uprave ZH Ivu Čovića u kojemu su najavili štrajk za nedjelju, 19. svibnja

Novi sindikat podružnice Zagrebparking, Tržnica Zagreb i Vodoopskrba i odvodnja i Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga danas u jutarnjim satima organizirali su trosatni štrajk solidarnosti s pilotima i stjuradesama Croatia Airlinesa.

Iz Zagrebačkog holdinga poručili su da štrajk neće utjecati na redovito obavljanje djelatnosti tih podružnica. Tako se i za trajanja štrajka obavljala naplata parkinga i premještanje vozila, dok su  Tržnice Zagreb i Vodoopskrba i odvodnja redovito pružati usluge komitentima i građanima.

Predsjednik Sindikata ZH-ZET Zagreb Robert Grofelnik potvrdio je jučer Hini da su predstavnici šest sindikata ZH urudžbirali dopis naslovljen na predsjednika Uprave ZH Ivu Čovića u kojemu su najavili štrajk za nedjelju, 19. svibnja.

U dopisu, među ostalim, stoji da Holding već više od godinu dana ne isplaćuje plaću na vrijeme kako je to predviđeno u Kolektivnom ugovoru, do 10. u mjesecu, te na isti način kasni s isplatama ostalih materijalnih prava radnika.

Sindikati potpisnici se stoga obraćaju predsjedniku Uprave da kao poslodavac pokuša mirno riješiti spor nastao zato što nije isplaćena plaća za travanj, a nije isplaćen ni dio jubilarne nagrade za 2012., kao ni regres za ovu godinu onima koji su stekli to pravo.

Kabinskom osoblju i pilotima Croatia Airlinesa danas su se u štrajku, u znak solidarnosti, trebali pridružiti i kontrolori leta u Zagrebu i Splitu, međutim kontrolori zračnog prometa danas normalno rade i u Zagrebu i svim podružnicama.

Uprava Hrvatske kontrole zračne plovidbe nije primila nikakvu obavijest sindikata da će kontrolori zračnog prometa danas štrajkati u znak solidarnosti sa sindikatima u Croatia Airlinesu, ističe se u priopćenju kontrole zračne plovidbe.

Štrajk solidarnosti sa sindikatima Croatia Airlinesa najavili su i iz Sindikata strojovođa koji će se održati od 12 do 14 sati u teretnom i putničkom prijevozu.

(hina / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni