Sindikati podržavaju menadžerske ugovore u Holdingu

Sindikati podržavaju menadžerske ugovore u Holdingu

Bandić: Ti ugovori ne korespondiraju s recesijskim vremenom i nije pošteno da ih imaju

Koordinacija sindikata Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebačkom holdingu uputila je 1. lipnja otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću u kojemu se izražava protivljenje njegovoj namjeri, kako je navedeno »očite, političke smjene aktualne Uprave Zagrebačkog holdinga«. No gradonačelnik Bandić je danas za HRT ponovio kako ti ugovori »neće proći«.

»Uprava koja je imenovana temeljem provedenog natječaja prije manje od tri mjeseca najavila je i počela provoditi korektne poteze i rješavati probleme u podružnicama Zagrebačkog holdinga koji su godinama gurani pod tepih, te joj iz tih razloga treba dati šansu za daljnji rad. Jedini razlog njezine smjene može biti loš rad, a nikako politička nepodobnost. Svako daljnje prepucavanje Uprave i gradonačelnika ide na štetu radnika i građana Grada Zagreba«, naglašava se u otvorenom pismu.

Prema mišljenju sindikata Uprava je redovno izabrana preko najtečaja na osnovi svoje stručnosti, a najavljena je smjena ne zbog nesručnosti Uprave, nego zbog političkih razloga.

»Sinidkati razumiju te menadžerske ugovore, zato što znamo što se događa u Gradu Zagrebu. Stalno neka politička uhljebljenja – a na štetu i djelatnika Holdinga i na štetu Zagrepčana«, rekao je član Koordinacije sindikata Holdingovih podružnica Stjepan Lisičak.

Bandić je pak za HRT ponovio da ne može podržati menadžerske ugovore koji u doba krize i recesije članovima Uprave osiguravaju velika velika primanja. Ponovio je da takvi ugovori »ne korespondiraju s vremenom« te je rekao kako već mjesec dana šalje »lagane signale« ljudima iz Uprave Holdinga da odustanu od »suludih menadžerskih ugovora«, jer, kako je rekao, nije pošteno da ih imaju. »Kad nisu to shvatiti, ja sam im uputio jedno pismo da to naprave. Oni su meni na pismo odgovorili pismom«, prepričao je gradonačelnik i dodao kako im je on na to pismo »još kvalitetnije odgovorio«. »Danas je sjednica Nadzornog odbora, on će usvojiti ugovor koji će se ponuditi njima da ga potpišu, a oni će sami odlučiti što će napraviti nakon toga i Skupština Holdinga će potom donijeti odluku«, poručio je Bandić podsjetivši da Holding više od 85 % poslova obavlja za Grad Zagreb. (B. J.)