Sindikati najavili presicu za srijedu, dok Holding poziva na pregovore

Sindikati najavili presicu za srijedu, dok Holding poziva na pregovore

U srijedu u 11 sati ispred zgrade Gradske uprave predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u podružnicama Zagrebačkog holdinga održat će konferenciju za medije. Predsjednika Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja nam je objasnio da će na konferenciji biti riječi o podizanju tisuću tužbi  kod Općinskog radnog suda u Zagrebu  zbog neisplate cjelovite božićnice u Holdingu, suprotno odredbama važećeg kolektivnog ugovora. Uz to, nadodao je će se govoriti i o poduzimanju pravnih koraka zbog, kako je rekao, “otimačine” ZET-ovih nekretnina u vrijednosti od 254 milijuna kuna.

“Najznačajnija nekretnina ZET-a je radničko odmaralište u Velom Lošinju,  što će se pravnim putem pokušati vratiti u okrilje ZET-a”, napominje Hercigonja.  Posljednja točka konferencije bit će smanjenje manje godišnjih dobitaka Holdinga što je postao znakovit i naglašen trend.

Želimir Hercigonja zaključuje kako sindikati smatraju da se tim velikim poslovnim sustavom upravlja loše te da krucijalne odluke donosi sam gradonačelnik.

Ranije smo iz Zagrebačkog holdinga dobili informaciju kako su pozvani da se započnu pregovori te da se nadaju da će se usuglasiti oko tema koje su bitne i za radnike i za poslodavca. (Zg-magazin)