Sindikati i udruge protiv cjepkanja Holdinga

Sindikati i udruge protiv cjepkanja Holdinga

Ispred Stare gradske vijećnice okupilo se nekoliko stotina građana, predstavnika udruga i sindikata Zagrebačkog holdinga u prosvjednoj akciji protiv odvajanja i privatizacije te davanja u koncesiju podružnica Holdinga

Najvažnija tema današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine jest izdvajanje novih šest podružnica iz Zagrebačkog holdinga – Zagrebačkih cesta, Zagrebparkinga, Autobusnog kolodvora, Robnih terminala, Zagrebačkog velesajma, Vladimira Nazora i Digitalnoga grada.

Nastavak je to cijepanja Holdinga i vraćanja podružnica u status trgovačkih društava u kojem su i bile do spajanja u megatvrtku koju je svojedobno osmislio gradonačelnik Milan Bandić.

Ispred Stare gradske vijećnice okupilo se nekoliko stotina građana, predstavnika udruga i sindikata Zagrebačkog holdinga u prosvjednoj akciji protiv odvajanja i privatizacije te davanja u koncesiju podružnica Holdinga.

„Želimo poručiti Gradskoj upravi da ne damo svoju imovinu i da ne damo svoje komunalne usluge“, rekao je Teodor Celakoski iz Prava na grad. Poručio je kako su apsolutno protiv privatizacije bilo kojeg javnog servisa koji ima status monopola, posebice Čistoće te Vodoopskrbe i odvodnje jer će, smatra Celakoski, u protivnom javni servis pasti u ruke nepouzdanih aktera koji će Grad moći ucjenjivati.

Po dolasku u Skupštinu, radnici su izviždali zastupnike, a posebno se na udaru našao gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik Bandić je tijekom aktualnog sata prosvjednike ispred Stare gradske vijećnice nazvao „šetačima koji nemaju što raditi ispred Skupštine za radnog vremena“. „Među njima sigurno nema vozača Čistoće ili ZET-a. Oni voze“, zaključio je. (hrt /zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni