Sindikat biciklista ponovno pokrenuo kampanju “Biciklom na posao”

Sindikat biciklista ponovno pokrenuo kampanju “Biciklom na posao”

Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena da pomogne poslodavcima osnažiti kulturu bicikliranja u svojoj kompaniji

Nakon uspješne lipanjske kampanje “Biciklom na posao”, u kojoj je sudjelovalo više od 2000 Zagrepčana, danas počinje jesenska jednotjedna kampanja u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Kampanja “Biciklom na posao” ima za cilj potaknuti što veći broj ljudi da počnu barem povremeno koristiti bicikl za put na posao, a ako već idu biciklom, da idu što češće.

Volonteri Sindikata biciklista već su jutros na zelenom valu dijelili doručak građanima koji su na posao krenuli biciklom.

“Sudjelovanje u samoj kampanji je jednostavno, besplatno i zabavno. Svaki zaposlenik se može uključiti i poticati kolege da učine isto. I ovaj put najuspješnije organizacije i zaposlenike očekuju lijepe nagrade”, napominje je Marko Stančec iz Sindikata biciklista.

Registrirati se mogu svi koji žive ili rade u Zagrebu putem internetske stranice www.biciklomnaposao.hr gdje trebaju ispuniti kratku anketu o svojim prometnim navikama, što ne moraju ponavljati oni koji su to odradili u lipanjskoj kampanji. Registrirani sudionici moći će se pridružiti ekipi iz svoje organizacije i početi bilježiti svoja putovanja.

Također, može se preuzeti mobilna verzija aplikacije za Android ili iPhone i unijeti vožnju automatski pomoću GPS-a, a oni koji nemaju smartphone, vožnje mogu evidentirati ručno na računalu.

Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena da pomogne poslodavcima osnažiti kulturu bicikliranja u svojoj kompaniji. Poslodavci tako uz pomoć savjeta Sindikata biciklista mogu osigurati bolje biciklističke uvjete svojim zaposlenicima na radnom mjestu; prikladnijim ulazima za bicikle, sigurnim parkiralištima i primjerenim garderobama.

Projekt je financijski podržan od strane Intelligent Energy Europe programa Europske unije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Zagreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni