Sindikat biciklista ponovno pokrenuo kampanju “Biciklom na posao”

Sindikat biciklista ponovno pokrenuo kampanju “Biciklom na posao”

Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena da pomogne poslodavcima osnažiti kulturu bicikliranja u svojoj kompaniji

Nakon uspješne lipanjske kampanje “Biciklom na posao”, u kojoj je sudjelovalo više od 2000 Zagrepčana, danas počinje jesenska jednotjedna kampanja u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Kampanja “Biciklom na posao” ima za cilj potaknuti što veći broj ljudi da počnu barem povremeno koristiti bicikl za put na posao, a ako već idu biciklom, da idu što češće.

Volonteri Sindikata biciklista već su jutros na zelenom valu dijelili doručak građanima koji su na posao krenuli biciklom.

“Sudjelovanje u samoj kampanji je jednostavno, besplatno i zabavno. Svaki zaposlenik se može uključiti i poticati kolege da učine isto. I ovaj put najuspješnije organizacije i zaposlenike očekuju lijepe nagrade”, napominje je Marko Stančec iz Sindikata biciklista.

Registrirati se mogu svi koji žive ili rade u Zagrebu putem internetske stranice www.biciklomnaposao.hr gdje trebaju ispuniti kratku anketu o svojim prometnim navikama, što ne moraju ponavljati oni koji su to odradili u lipanjskoj kampanji. Registrirani sudionici moći će se pridružiti ekipi iz svoje organizacije i početi bilježiti svoja putovanja.

Također, može se preuzeti mobilna verzija aplikacije za Android ili iPhone i unijeti vožnju automatski pomoću GPS-a, a oni koji nemaju smartphone, vožnje mogu evidentirati ručno na računalu.

Osim zaposlenicima, kampanja je osmišljena da pomogne poslodavcima osnažiti kulturu bicikliranja u svojoj kompaniji. Poslodavci tako uz pomoć savjeta Sindikata biciklista mogu osigurati bolje biciklističke uvjete svojim zaposlenicima na radnom mjestu; prikladnijim ulazima za bicikle, sigurnim parkiralištima i primjerenim garderobama.

Projekt je financijski podržan od strane Intelligent Energy Europe programa Europske unije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Zagreba. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t