Sindikalisti traže pregovore o novim kolektivnim ugovorima

Sindikalisti traže pregovore o novim kolektivnim ugovorima

Posebno će se uzeti u obzir činjenica da su koeficijenti zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi nešto niži od onih zaposlenih u gradskoj upravi

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je danas predstavnike sindikata s kojima je razgovarao o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu. Na sastanku s predsjednikom Skupštine bili su: Božena Strugar,predsjednica Samostalnog sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Đurđica Pugelnik,predsjednica Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Žarko Savić, predsjednik Sindikata glumaca Hrvatske, Domagoj Rebić, pravni savjetnik Nezavisnih hrvatskih sindikata i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi te Ljubica Pilić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Predstavnici sindikata izrazili su zabrinutost jer je Kolektivni ugovor istekao 30. lipnja 2014. dok pregovori za novi još nisu počeli. Nakon sastanka dogovoreno je da će Gradska skupština Grada Zagreba na sjednicama svoji nadležnih radnih tijela – Odbora za kulturu i Odbora za obrazovanje i sport , razmotriti pregovore predstavnika Grada Zagreba sa sindikatima.

Posebno će se uzeti u obzir činjenica da su koeficijenti zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi nešto niži od onih zaposlenih u gradskoj upravi. Svi sudionici sastanka su se složili da što prije treba sjesti za stol i započeti pregovore o novom Kolektivnom ugovoru.

Potrebno je naglasiti i da je otklonjen nesporazum koji je bio dodatni razlog za zabrinutost predstavnika sindikata, a koji su prenijeli i pojedini mediji. Naime, Gradska skupština Grada Zagreba nije donijela Odluku o smanjenju primanja zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi jer to nije u njezinoj nadležnosti, niti je u skladu sa zakonom, već se koeficijenti i odgovarajući osobni dohoci određuju Kolektivnim ugovorom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni