Sin Mraz razveselio udrugu “Kolibrići”

Sin Mraz razveselio udrugu “Kolibrići”

Mario Valentić je, u ulozi sina Mraza, proveo predblagdansko vrijeme iza nas zajedno s Djeda Mrazom u izvedbi humanitarnog igrokaza Djed Mraz ima tajnu pri čemu je dio zarade izdvojen za udrugu „Kolibrići“ kako bi pomogli djeci s najtežim teškoćama u razvoju pri kupnji što boljih aparata za održavanje na životu djece iz „Kolibrića“.

„Hvala Kolibrićima što su nam omogućili radost, što su nas obradovali s mogućnošću da i mi donesemo radost i njima i njihovim obiteljima“, kazali su Djed i sin Mraz. Ovaj dvojac je tijekom cijelog prosinca izvodio igrokaz pred brojnom djecom, putujući diljem Hrvatske uz pomoć njihova soba, Kadjara, koji je zahvaljujući Renaultu Hrvatska i njihovom doprinosu ovoj humanitarnoj priči omogućio obilazak 16 izuzetnih obitelji članova udruge „Kolibrići“.

„Bilo je predivno raditi ovaj projekt, pogotovo posljednja tri tjedna intenzivno, gdje smo radili znajući da zabavljamo i sebe i sve ljude s kojima radimo, da radimo nešto što ima smisla, što je pozitivno. Jednostavno rečeno, to su bila tri tjedna pozitivne energije, radosti i veselja. Došao sam do spoznaje kako postoje i pravi junaci – njima treba podići prave spomenike, duhovne spomenike, kao i njihovim roditeljima koji svakodnevno žive u tim okolnostima u kojima su se našli“, rekao je Mario Valentić koji je na veliko oduševljenje publike izvodio ulogu sina Mraza.

Po završetku blagdana i uspješno realiziranom zabavnom igrokazu Mario Valentić i Djed Mraz ističu kako vjeruju da će sljedeće godine Djed Mraz i njegov sin razveseliti još više obitelji, škola, djece i odraslih te da će ovo biti projekt koji će prerasti u tradiciju.

Podsjetimo se kako su udrugu „Kolibrići“ osnovali roditelji djece s najtežim teškoćama u razvoju koja su ovisna o aparatima za održavanje na životu s ciljem da im poboljšaju osnovne životne uvjete. Udruga okuplja roditelje sličnih životnih situacija i problema, povezane teškim dijagnozama svoje djece za čiji se dah iz dana u dan bore. Također, Udruga trenutno nema zaposlene, ali joj je velika želja u budućnosti zaposliti medicinske sestre, koje bi uvelike pomogle u poboljšanju kvalitete života cjelokupne obitelji. (zg-m)