Šima Jovanovac i gosti u Lisinskom 28. listopada

Šima Jovanovac i gosti u Lisinskom 28. listopada

(Foto: Buga Cvjetanović)

Tradicionalno, 28. listopada u Lisinskom rezerviran je za jednog jedinog Šimu Jovanovca. Na konferenciji za novinare u četvrtak je najavljeno Šimunovo u Lisinkom kao veliko slavlje slavonske glazbe koje će uz mnogobrojne goste ove godine poprimiti širi nacionalni karakter te obuhvatiti tradicionalnu glazbu svih hrvatskih regija.

“Već je prošlo 55 godina otkako nastupam i trčim diljem svijeta želeći podati toplu riječ i misli koje sam sâm napisao. Vi ste ti koji ste mi dopustili i još mi uvijek dopuštate da mogu reći ono što mi je najdraže na svijetu – da je moj život glazba u svakom pogledu. Izuzetna je čast nastupiti u Lisinskom, a istovremeno biti na pozornici s velikim umjetnicima koji su svoj život podredili glazbi. Ovdje smo da uljepšamo sutrašnjicu vama, dragoj publici”, izjavio je Šima Jovanovac, nabrojivši pritom mnogobrojne goste i sudionike koncerta.

Među njima je i Marina Tomašević: “Od srca mogu reći da sam jako ponosna što sam dio ove predivne priče koja novi naziv Šimunovo. S njime me veže tridesetogodišnja suradnja i prijateljstvo. I dalje smo neumorni, donkihotovske duše, koje se ne daju u ovom mnoštvu nečega što se zove hrvatska glazbena estradna scena. Veže nas ljubav prema glazbi. Volim reći da su Dalmacija i Slavonija dva tijela i jedna duša.”

“Zahvaljujem se prijatelju Šimi na pozivu, ovo nije samo Šimunovo u smislu koncerta. To je njegovanje naše tradicije i zahvalan sam što ima takvih kao što je Šima koji ne odustaju od organizacija ovakvih događaja”, izjavio je Ivica Pepelko, također jedan od gostiju koncerta.

“Šima i ja smo počeli kao zabavni pjevači, onda smo prešli na tamburašku, odnosno narodnu glazbu. Ove godine i ja slavim pedeset godina kako pjevam, nažalost nisam imao samostalan koncert u Lisinskom, ali sam puno puta nastupao kao gost. Nadam se da će se to uskoro promijeniti”, izjavio je Stjepan Jeršek Štef.

Pjevačima će se na pozornici pridružiti i mnogobrojni KUD-ovi Grada Zagreba, publiku će kroz program voditi komičari Damir Ćubi Mihanović, Davor Dretar Drele i Goran Ivanović Lac, dok će za kvalitetnu glazbenu podlogu biti zaslužni Slavonske Lole, TS Zvona i Žeteoci.

Sve je sugrađane na koncert tradicionalno pozvao i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić: “Molim poseban pljesak za ovo naše jedinstvo. Kad kažete Šima Jovanovac, u Dalmaciji bi rekli lupež, u Hercegovini bi rekli baraba, u Zagorju bi rekli fakin, a u Slavoniji se to kaže baja. On je šokački sin i baja. On je ujedinio sve, od Zadra, preko Slavonije, Zagorja, Hercegovine do Zagreba, i zato je on jedinstveni Šima Jovanovac. Hvala mu na promicanju izvorne slavonske tradicije.“

Uz Jovanovca nastupaju Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Trio Gušt, Željko Lončarić Žec, Vlado Bašić, Franjo Sarić, Ivan Šebalj, Marina Tomašević, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena, Mersa Miljković, Slavonske Lole, Zvona, Žeteoci, Folklorni ansambl Broda, Starotopoljani, Gundinčani te Vokalna skupina Art Voice.

Šimunovo u Lisinskom održava se 28. listopada 2019. Ulaznice po cijeni od 120/140/160/190 kn mogu se kupiti online na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni