Silvano Hrelja izbačen iz Hrvatske stranke umirovljenika

Silvano Hrelja izbačen iz Hrvatske stranke umirovljenika

Saborski zastupnik Silvano Hrelja od jučer više nije član Hrvatske stranke umirovljenika. Odluku o njegovom isključenju donijelo je Predsjedništvo stranke na izvanrednoj sjednici nakon njegova pojavljivanja na predstavljanju programskih smjernica platforme „Umirovljenici zajedno”.

U HSU-u navode kako su odluku donijeli na prijedlog predsjednika stranke Veselka Gabričevića s ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima. Dodaju kako je odluka donesena u skladu sa stranačkim Statutom.

Ističu kako su razlozi za takvu odluku brojni, a najnoviji je sudjelovanje Silvana Hrelje na skupu pod nazivom „Umirovljenici zajedno”.

„Naime, pod krinkom zajedništva okupili su se predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona… Mjesecima ova grupica vječitih kandidata za saborske fotelje i nama predlaže ujedinjavanje što izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno“, navodi se u priopćenju HSU-a, koje potpisuje njegov čelnik Veselko Gabričević.

„Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih „Berinih penzića”, koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi“, dodaje se  u priopćenju.

Djelovanje protivno ciljevima HSU-a

Gabričević navodi kako su ovakvi postupci u potpunoj suprotnosti s djelovanjem HSU-a te njegovim opredjeljenjima i ciljevima.

„Naši brojni projekti i aktivnosti usmjereni su boljitku svih umirovljenika i ostalih naših sugrađana što je lako provjerljivo. S druge strane, imamo samo prazne riječi i predstavljanje nekog programa koji je prepisan od nas i umirovljeničkih udruga. Prema tome treba biti potpuno jasno o čemu se tu radi i prekinuti u začetku pokušaj još jedne političke prevare, obmane i podvale. Nažalost, to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci“, stoji u priopćenju.

„Zbog toga mu nije više mjesto u našoj obitelji što je i zaključak današnjeg žurnog sastanka Predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika“, zaključuje Gabričević u priopćenju. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni