Siluete napuštenih pasa “udomljene” u robnoj kući IKEA

Siluete napuštenih pasa “udomljene” u robnoj kući IKEA

Svi psi iz azila Dumovec fotografirani su, a njihove siluete u prirodnoj veličini našle su svoje mjesto među artiklima u robnoj kući IKEA Zagreb. Svaki pas oko vrata ima kod koji se može skenirati pametnim telefonom skenira kod, a aplikacija će odvesti do web stranice s formularom za udomljavanje i biografije psa

Azil Dumovec i robna kuća IKEA Zagreb od 15. svibnja zajedno promoviraju udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca. Brojni posjetitelji već su primijetili štićenike azila među asortimanom robne kuće IKEA Zagreb u ovoj hvalevrijednoj akciji svjetskih razmjera. Suradnja je nastala na temelju uspješnog projekta robnih kuća IKEA u Singapuru, gdje je tvrtka zajedno s dva skloništa za životinje započela projekt naziva Home for Hope.

Svi psi iz azila Dumovec kojima je potreban novi vlasnik, fotografirani su, a njihove siluete u prirodnoj veličini našle su svoje mjesto među artiklima u robnoj kući IKEA Zagreb. Svaki pas oko vrata ima QR (eng. quick response) kod. Ukoliko se nekome dopadne pas i poželi ga udomiti, dovoljno je da svojim pametnim telefonom skenira kod, a aplikacija će odvesti do web stranice s formularom za udomljavanje, gdje se nalazi biografija svakog psa. Iako inače ulazak živih pasa odlukom posjetitelja nije dopušten, IKEA Zagreb je na ovaj način ipak odlučila podržati hvalevrijednu akciju.

A da suradnja robne kuće IKEA Zagreb & Azil Dumovec donosi rezultate pokazuje udomljavanje dva psa koja su predstavljena u ovom projektu.

Kiara je prije godinu dana stigla prvi puta u sklonište. Tri mjeseca nakon toga je otišla u novi dom. No ubrzo je vraćena nazad u azil jer novim vlasnicima nije bila „dovoljno dobar pas“. Sudjelovanjem u kampanji s robnom kućom IKEA Zagreb, Kiara je dobila novu šansu i prije desetak dana otputovala je u svoj novi dom.

Roko je četiri duge godine bio u skloništu. Sudjelovao je u nekoliko akcija (Udomljavanje je fora, Pesi na špici, Kampanja „Svaki život je dragocjen“), ali tek nakon što je njegova slika izložena u robnoj kući IKEA Zagreb, Roko je dobio novu šansu i konačno otišao u novi dom.

Da je suradnja pun pogodak, govori podatak da azil svakodnevno zaprima povratne informacije posjetitelja robne kuće IKEA Zagreb koji su zahvaljujući akciji saznali više o radu skloništa. (zg-magazin)