Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu, ovog je puta kristalna kruna “preživjela”

Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu, ovog je puta kristalna kruna “preživjela”

(Foto: www.snowqueentrophy.com)

„Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom“, poručila je na 22-godišnjakinja koja je slavila ispred Petre Vlhove te Wendy Holdener

Američka skijašica Mikaela Shiffrin u subotu je osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala uvjerljivu prednost i vodeću poziciju iz prvog dijela utrke. Svojom pobjedom Shiffrin je dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu. Mikaela Shiffrin je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te švicarske skijašice Wendy Holdener i trenutno uvjerljivo drži vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

Američka skijašica ne skriva ljubav prema Zagrebu i Sljemenu. „Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom“, poručila je na konferenciji 22-godišnjakinja koja je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te švicarske skijašice Wendy Holdener.

(Foto: Milan Bandić / Facebook)

Inače, Shiffrin je dosad uspjela razbiti sve kristalne krune, zbog čega je u medijima zaradila titulu »nespretne snježne kraljice«. »Sve krune su se razbile na podiju. Čak i ova danas. Vrlo je lijepa, ali i vrlo krhka. Uspjeli smo je nekako sastaviti. Ja sam, ipak, skijašica, a ne puhačica stakla«, izjavila je skijašica nakon prošlogodišnje pobjede.

No ovoga puta s krunom je, kako kaže »sve u najboljem redu. »Prekrasan je trofej i meni osobno jedan od najdražih. Sve svoje krune sa Snježne kraljice čuvam na posebnom, sigurnom i vidljivom mjestu u kući«, poručila je Shiffrin.

Slovakinja Petra Vlhova ukazala je na pogreške u prvoj vožnji zbog kojih je izgubila dosta vremena, pa je zbog toga drugu vožnju htjela odraditi savršeno. »Bila sam borbena od samog početku, a s obzirom na to da je staza bila ledena i dugačka, što mi i ne odgovara najbolje, u zadnjem sam se dijelu morala osobito potruditi. No kada sam vidjela konačno vrijeme i drugo mjesto, bila sam sretna. Obožavam biti ovdje u Zagrebu i ponovno nas je dočekala prekrasna atmosfera«, poručila je 23-godišnjakinja koja je pohvalila sjajnu formu M. Shiffrin.

Iako je nakon prve vožnje držala drugo mjesto, na koncu se Wendy Holdener ipak morala zadovoljiti trećom pozicijom. »Mikaela i Petra su u obje vožnje jako dobro skijale. Staza je bila odlično pripremljena, nije bila preledena i volim upravo ovakve uvjete. No reći ću što i Petra, kako bi se pobijedila Mikaela onda se mora jako dobro skijati. U strašnoj je formi. Moram se maksimalno fokusirati i uložiti dodatan napor kako bi ostvarila svoje ciljeve i uzela to prvo mjesto«, poručila je 25-godišnja Švicarka. (ZG-magazin / Snow Queen Trophy)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni