Shiffrin: Janica mi je inspiracija, divim se njezinoj karijeri

Shiffrin: Janica mi je inspiracija, divim se njezinoj karijeri

(Foto: www.snowqueentrophy.com)

Osim na Sljemenu, gdje je drugu utrku pratilo 6000 tisuća ljudi, ona se u Zagrebu pratila i na središnjem zagrebačkom trgu

Na Sljemenu je srijedu odvožena dvanaesta ženska skijaška utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy. Treći put pobjednica u slalomu u Zagrebu je postala Amerikanka Mikaela Shiffrin sa ukupnim vremenom iz obje utrke 1:53.07. Druga je bila švicarska predstavnica Wendy Holdener. Ona je vožnju završila utrku kao druga sa za ostatkom od sekunde i 59 stotinki, dok je treća na postolju bila Šveđanka Frida Hansdotter.

Na kasnijoj konferenciji za medije pobjednica Mikaela Shiffrin izjavila je kako joj je posebno iskustvo bilo to što je krunu sljemenske kraljice primila je iz ruku Janice Kostelić. »Janica je posebna i veliko je skijaško ime. Divim se njezinoj karijeri, inspiracija mi je i sjajno ju je vidjeti na ovoj utrci«, poručila je 22-godišnja skijašica.

Shiffrin je kazala kako je znala da će druga vožnja biti teška, osobito po ovim vremenskim uvjetima. »Drago mi je da je u drugoj vožnji bilo uzbudljivo i zabavno, kako gledateljima, tako i meni. Imala sam sreće što sam utrku otvorila među prvih sedam skijašica, a to mi je pružilo priliku da budem nešto agresivnija«, dodala je.

Amerikanka je trenutno vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa. Od hrvatskih predstavnica, u drugi krug nije ušla niti jedna. Leona Popović zbog lošeg vremena nije se kvalificirala, dok je Ida Štimac u prvoj utrci promašila vrata te je već tada eliminirana.

Osim na Sljemenu, gdje je drugu utrku pratilo 6000 tisuća ljudi, ona se u Zagrebu pratila i na središnjem zagrebačkom trgu. Spomenimo i to, kako se danas vozi muški slalom – prva utrka započinje u 12 sati i 45 minuta, dok je druga u 16 sati i 30 minuta. Na sljemenski snijeg prvi će stati Talijan Steffano Gross.

Od hrvatskih predstavnika kreće Matej Vidović sa startnim brojem 35, slijedi ga Elias Kolega sa startnim brojem 65, Istok Rodeš 69. Osim njih na snijeg će stati i Natko Zrnčić Dim sa rednim brojem 76. dok prvu utrku zatvara Samuel Kolega kao 79. Iako je pred tjedan dana utrku na tiskovnoj konferenciji najavljivao Filip Zupčić, on nažalost neće nastupati. Razlog je jaka viroza sa želučanim tegobama.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni