Šetnja i posjet  Ericssonu Nikola Tesla u sklopu projekta “Mapiranje Trešnjevke“

Šetnja i posjet Ericssonu Nikola Tesla u sklopu projekta “Mapiranje Trešnjevke“

“Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart” je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta te upoznavanje povijesti, sadašnjosti, osobitosti, događanja, priča i mitova kvarta

U sklopu projekta Mapiranje Trešnjevke, kojemu je cilj na razne načine istražiti lokalni identitet kvarta te ga približiti ljudima koji u njemu žive, Centar za kulturu Trešnjevka danas organizira novu šetnju, a u sklopu koje će se obići naselje Prve hrvatske štedionice uz posjet Ericssonu Nikoli Tesli.

Sastanak je ispred Centra za kulturu Trešnjevka u 18 sati.

Sudionici će se prošetati naseljem Prve hrvatske štedionice, no najveći dio vremena provest će u posjetu tvrtki Ericsson Nikola Tesla koja se na rubu tog naselja nalazi gotovo od osnutka. Uvjerit će se kako jedno od najuspješnijih domaćih poduzeća izgleda iza kulisa, da li zaista unutar svojih prostora ima park s vodoskokom i što je sve vidio švedski kralj Carl XVI Gustaf za svojeg posjeta 2013. godine.

Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a istraživat će Trešnjevačku povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skrivene detalje, priče i mitove te njene nepoznate likove. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni