Sesvete spremne za Mađare

Sesvete spremne za Mađare

Uz pojačanja iz Slovenije Edina Sejdinovića u kategoriji 64 kg te Bosne i Hercegovine Slobodan Jekić (u 56 kg), sesvetski boksači pojačali su se sa našim boksačima u konkurenciji mađih seniora iz Zlatne rukavice i Graciana te kod seniora u lakoj, velter i teškoj kategoriji

(Slijeva:  Damir Plantić, Franjo Grgić Kristić i Stipan Prtenjača)

Boksači Sesvete »nabrušeni su i spremni« za polufinalni meč Centralno-Europske lige BoxingOne koji će u subotu imati sa mađarskim KSI Budapestom. Barem su tako poručili na konferenciji za medije koja je održana danas u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza.

»U goste nam dolazi jak protivnik koji je prvi dio natjecanja završio na drugom mjestu B skupine. Iako znamo da će u njihovim redovima biti niz kvalitetnih boksača, vjerujem u naše boksače, kao i da ćemo se plasirati u finale«, izjavio je Franjo Grgić-Kristić trener BK Sesvete koji je za goste pripremio sjajnu postavu. Uz pojačanja iz Slovenije Edina Sejdinovića u kategoriji 64 kg te Bosne i Hercegovine Slobodan Jekić (u 56 kg), sesvetski boksači pojačali su se sa našim boksačima u konkurenciji mađih seniora iz Zlatne rukavice i Graciana te kod seniora u lakoj, velter i teškoj kategoriji.

 Meč u subotu ujedno je i seniorska premijer za jednog od njihovih pulena srednjaša Luku Plantića, koji se lani u juniorskoj konkurenciji okitio sa Europskim Zlatom, Svjetskim srebrom i Olimpijskom broncom. Tu je i njegov brat Damir u poluteškoj koji je ove sezone neporažen: »Nakon što sam osvojio turnir u Debrecenu, zaista se osjećam superiorno. Uvjeren sam da će Mađari pružiti jak otpor, ali vjerujem da će obzirom na naše pripreme te glasnu publiku naš klub slaviti i otići u finale«.

Spomenimo da će se službeno vaganje održati u petak 21 sat u hotelu Antunović u Sesvetama, dok su mečevi na rasporedu u subotu s početkom u 19 sati. Ulaz u dvoranu OŠ Jelkovec bit će slobodan, a svi koji ne uspiju u subotu stići do Sesveta moći će pratiti borbe na prijenosu uživo na Sportskoj televiziji.

»Ovo će zaista biti velika poslastica za ljubitelje boksa, jer se radi o tome da je ova borba i ovaj uspjeh prvi u Hrvatskoj povijesti da jedan naš klub sudjeluje i pobjeđuje u međunarodnoj boksačkoj ligi«, zaključuje Grgić – Kristić.

Postava BK Sesvete:

Ml. Seniori -60 kg Martin Gulan (BK Zlatna Rukavica)

-69 kg Mihel Jugović (BK Graciano)

Seniori:

– 56 kg Ivan Jekić (BiH)

– 60 kg Matej Šimec (BK Metalac)

– 64 kg Edin Sejdinović (Slovenija)

– 69 kg Mate Rudan (BK Pit bull)

– 75 kg Luka Plantić (BK Sesvete)

– 81 kg Damir Plantić (BK Sesvete)

– 91 kg Marko Čalić (BK Pula)

 (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni