Sesvete dobivaju novi dječji vrtić

Sesvete dobivaju novi dječji vrtić

U Sesvetama je počela dogradnja OŠ Brestje, gradnja DV u Vugrovcu Donjem, radi se na sanaciji klizišta te igrališta NK Prigorje

Priprema za početak dogradnje Osnovne škole Brestje , gradilište budućeg dječjeg vrtića u Vugrovcu Donjem, asfaliranje ulica Ota Habeka i dio ulice Kralji, sanacija klizišta i uređenje autobusnog stajališta u Planini Gornjoj, te sanacija igrališta NK Prigorje u Žerjavincu. Gradilišta su to koje je u subotu, zajedno sa suradnicima, predstavnicima gradskih četvrti, gradskim zastupnicima i novinarima obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na jesen OŠ Brestje u dvije smjene

„Hvala našoj hrabroj djeci, roditeljima i nastavnicima što su izdržali rad u tri smjene. Za dva do tri tjedna krenuti ćemo u proširivanje škole koja će već od sljedeće školske godine prijeći na rad u dvije smjene“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u Osnovnoj školi Brestje za dogradnju koje je provedeno javno nadmetanje, te nakon što se odabere najpovoljnija ponuda slijedi sklapanje ugovora s izvođačem radova vrijednih 5,5 milijuna kuna. U ime škole, nastavnika i učenika, gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalio je ravnatelj škole Miše Kutleša.

Dječji vrtić u Vugrovcu Donjem

U Vugrovcu Donjem, u Ul. Augusta Šenoe 28, kroz plan malih komunalnih akcija GČ Sesveta, gradi se dječji vrtić za tri odgojne skupine, odnosno 75 mališana. Opsežni pripremni radovi za prizemni objekt montažne konstrukcije površine 349,32 m2 obuhvaćaju gradnju potpornog zida visokog 2,5 m kojim će se stabilizirati kosi teren. Nakon dovršetka izgradnje vrtića, slijedi i uređenje multifunkcionalnog dječjeg igrališta.

Autobusno okretište u Planini Gornjoj

Stanovnici Planine Gornje će do 15. svibnja imati novouređeno autobusno okretište s pristupnim prometnicama, pješačkom stazom, javnom rasvjetom, rekonstruiranim postojećim lokalnim vodovodom u zoni okretišta, te među ostalim, i sa zaštitnim potpornim zidom u što će Grad investirati 1,3 milijuna kuna. Također u Planini Gornjoj u tijeku je izvođenje hitnih mjera sanacije klizišta na Sesvetskoj cesti. Mjere obuhvaćaju izvedbu zamjenskog materijala, drenova i propusta kroz trup ceste. Radove vrijedne 800 tisuća kuna izvodi Vodoprivreda Zagreb.

Umjetna trava za NK Prigorje

Na kraju obilaska gradonačelnik je otišao u Žerjavinec gdje se temeljito obnavlja igralište NK Prigorje. Radovi obuhvaćaju drenažu, postavu umjetne trave, a u konačnici i postavljanje novih golova. Kraj radova očekuje se za 20 dana. (zagreb.hr / zg-magazin)